h

Nieuws, september 2024

13 september 2024

Minister Sophie Hermans wil sleutelen aan de rechtsbescherming van burgers

Foto: Steven Lak
De Raad voor de rechtspraak heeft kritiek op het plan van de regering om bij elektriciteitsprojecten van 25 kilovolt of meer de mogelijkheid voor burgers om in beroep te gaan te beperken. Nu kunnen mensen bij twee instanties in beroep gaan, maar de regering wil dit terugbrengen naar één instantie. Dit zou de processen versnellen, maar de Raad waarschuwt dat het telkens verkorten van juridische procedures de rechten van burgers kan aantasten.  Lees verder
12 september 2024

KERNCENTRALE

BIERVLIET 1&2?

De Rijksoverheid heeft voor de bouw van 2 kerncentrales het oog laten vallen op de gemeente Terneuzen. Het kabinet heeft het standpunt ingenomen dat kernenergie een duurzame oplossing is en een goede aanvulling op zon- en windenergie, omdat kerncentrales geen CO2 uitstoten.

De gemeente ziet de Mosselbanken en de Paulinapolder als een reëel alternatief.

Lees verder
3 september 2024

ZorgSaam

Zoals je misschien al hebt gelezen in de krant of gehoord op de radio heeft Zorgsaam flinke financiële problemen. Daarom is er dit jaar al 10% bezuinigd op de ouderen- en ziekenhuiszorg. De afdeling neurologie is gesloten en de oogheelkunde wordt uitbesteed aan een commercieel bedrijf.

Voor volgend jaar heeft ZorgSaam een bezuiniging van maar liefst 14,5 miljoen euro aangekondigd.

De drie Zeeuws-Vlaamse SP-afdelingen en onze fractie in de provincie Zeeland vinden dat het zo niet langer kan.

We willen aan de slag met de problemen bij ZorgSaam. En daar hebben we jouw hulp en kennis bij nodig.

Lees verder
3 september 2024

HEB JIJ JOUW GRATIS TICKET AL? • Festival voor gelijkheid 14-09-2024 • Samen staan we sterk!

Op zaterdag 14 september, het weekend voor Prinsjesdag, laten we van ons horen op het Festival voor Gelijkheid.

Nederland is een land waar we naar elkaar omkijken. Maar het nieuwe kabinet probeert dat af te breken door keiharde bezuinigingen op de zorg, het onderwijs en op cultuur. Zij kiezen voor meer ongelijkheid en verdeeldheid. Nederland heeft juist solidariteit nodig. Niet de mensen, maar onze rijkdom moet verdeeld worden.

Samen staan we sterk. Daarom gaan we samen met andere organisaties onze alternatieven voor de bezuinigingspolitiek van de regering van PVV, VVD, BBB en NSC bekendmaken.

En natuurlijk is er op het Festival voor Gelijkheid muziek, zijn er goede gesprekken en is er vooral heel veel gezelligheid. En: de toegang is gratis!

Lees verder

Nieuws per jaar

U bent hier