h

Nieuws van de afdeling

6 juni 2024

Nieuwe Fractievoorzitter voor SP Terneuzen

Foto: SP
Met trots kondigt de SP Terneuzen de benoeming van Sonja Mulleman aan als nieuwe fractievoorzitter. Op de raadsvergadering van 11 juni zal Mulleman officieel geïnstalleerd worden als raadslid in de gemeente Terneuzen.

Mulleman volgt Jean-Paul Castelijn op, die vanwege privéomstandigheden zijn functie als fractievoorzitter neerlegt. Castelijn heeft zich de afgelopen jaren met veel enthousiasme voor de SP ingezet en verdient onze dank en waardering.

Lees verder
5 juni 2024

Update Flexbewoning

Op 1 februari 2024 hebben inwoners van Sluiskil de petitie “Flexbewoning Sluiskil” overhandigd aan de burgemeester van Terneuzen. Hier leest u wat er sindsdien is gebeurd en wat de volgende stappen zijn. Wat gaat er veranderen in Sluiskil? Wat kunt u als inwoner nog doen?

Lees verder
3 juni 2024

KOM OP

VOOR DE WERKENDE KLASSE
VOOR NEDERLAND IN EUROPA

KOM OP VOOR MEER GELIJKHEID • KOM OP VOOR BETAALBARE BASISBEHOEFTEN • KOM OP VOOR JE INKOMEN • KOM OP VOOR SOCIALE VOORUITGANG, VOOR JEZELF EN ELKAAR

STEM 6 JUNI SP!

Lees verder
1 juni 2024

SCHIMMELSCHURK 2024

Foto: De Havenloods
Veel mensen wonen noodgedwongen in tochtige huizen vol schimmel. Zij worden letterlijk ziek van het slechte onderhoud van verhuurders.

Heb jij last van schimmel in je huis en doet je verhuurder er niks aan?
Nomineer hem dan als SchimmelSchurk 2024
sp.nl/schimmelschurk!

Lees verder
30 mei 2024

Natuur vangt minder fijnstof af door schonere lucht, behalve in Zeeland

Door: Mart Smit, raadscommissielid omgeving
 
Foto: Ko Dek / Industrie bij Terneuzen
Bomen en planten helpen om schadelijke fijnstofdeeltjes uit de lucht te filteren. Tussen 2013 en 2021 is de hoeveelheid fijnstof die de natuur jaarlijks opvangt, met meer dan een derde gedaald. Dit komt omdat er minder fijnstof in de lucht zit. Dit meldt het CBS op basis van cijfers over natuurlijke hulpbronnen. In 2021 ving de Nederlandse natuur 14,9 miljoen kilogram fijnstof (PM2,5) op, terwijl dit in 2013 nog 23,8 miljoen kilogram was. Sinds 2013 is de opvang van fijnstof door de natuur dus met 37,5 procent verminderd.
 
De daling komt vooral doordat er minder fijnstof in de lucht zit. Volgens het RIVM was de hoeveelheid fijnstof in steden in 2021 30 procent lager dan in 2013.
 
Lees verder
25 mei 2024

Week van de Jonge Mantelzorger

Van 1 t/m 7 juni is het de Week van de Jonge Mantelzorger.

JIP Terneuzen pakt dan uit met een geschenkje voor de jongeren tussen 8 en 25 jaar, die welke taak dan ook uitvoeren als mantelzorger.

Lees verder

Pagina's

Nieuws per jaar

U bent hier