h

Fototentoonstelling over de QUEER-gemeenschap.

16 augustus 2024

Fototentoonstelling over de QUEER-gemeenschap.

Dank zij het feit dat Terneuzen 1 van de 4 Zeeuwse Gemeenten is die zich “regenbooggemeente” kan noemen kunnen we vanaf vandaag, 16 augustus 2024, genieten van de fototentoonstelling over de queer-gemeenschap.

Door: Sonja Mulleman, fractievoorzitter 

Wethouder Laszlo van de Voorde en directeur Zindri Zwietering van de non-profitorganisatie “Pride Photo”, openden deze middag de openluchttentoonstelling tegenover het gemeentehuis van Terneuzen. 

Een regenbooggemeente kan op verschillende manieren uiting geven aan het belang van het niet langer moeten verstoppen van de liefde in de marge van de marge. Daarmee helpt een gemeente de queer-mensen die zich immers niet langer willen verstoppen, maar dat – om veiligheidsredenen - nog al te vaak moeten doen.

Zolang homo’s gediscrimineerd, lesbo’s verstoten en transgenders bespot worden, zullen we moeten blijven uitdragen dat iedereen mag zijn wie hij wil zijn en moeten we er alert op zijn dat de LGBTQIA+-gemeenschap beschermd moet worden.

De tentoonstelling laat zien dat je de liefde kunt vieren terwijl je jezelf trouw blijft. Terneuzen laat zien dat we je aanvaarden, ook als je afwijkt van de bekende normen.
Alejandra Ortiz, curator, auteur en activist binnen de Queer-gemeenschap noemt de tentoonstelling “een visuele liefdesbrief aan de veerkracht van queer mensen”.

Ik noem de tentoonstelling een verrijking voor ons Terneuzen.


Meer foto's kan je zien op ons Instagram account (klik hier).

Reactie toevoegen

U bent hier