h

Blog Mart Smit

23 december 2023

De Lucratieve Nachtrust van Commerciële Jeugdzorg: Een Duister Verhaal van Geld boven Zorg

Foto: icon ade
In de schaduw van de samenleving schieten commerciële jeugdzorgaanbieders als paddenstoelen uit de grond. Een nacht jeugdzorg met slaapplaats blijkt niet alleen een plek voor kwetsbare jongeren om tot rust te komen, maar ook een goudmijn waar het duisterste aspect van kapitalisme zich manifesteert. De prijs die betaald wordt voor een veilige slaapplek overstijgt soms die van een vijfsterrenhotel. Het lijkt erop dat de zorg voor onze jeugd niet langer een roeping is, maar een lucratieve handelswaar.
Lees verder
7 oktober 2023

LANDBOUW, STIKSTOF, BIODIVERSITEIT, GEBRUIK VAN PESTICIDEN: AARDE, BOER EN CONSUMENTEN VERDIENEN BETER

Brief verzonden aan Ministers Adema, Heijnen, Jetten, Kuipers en van der Wal

Nederland is in staat van algehele crisis. Waar het met name mis is gegaan is het Neoliberale zwalk beleid in Den Haag, waardoor meer invloed en macht is gegaan naar het kapitalisme. Winst maken is belangrijker dan de mens. Het vertrouwen in de overheid is verdwenen. Het wordt tijd dat er de juiste keuzes worden gemaakt en dat zal zeker pijn doen. Komen partijen er zelf niet uit? Laat het dan over aan de inwoners van Nederland over om een besluit te nemen met een correctief bindend referendum. Nu de Mensen.
Lees verder
14 februari 2023

Krijgen we de "Paarse krokodil en de eend uitgeroeid"? 

Foto: SP
Het probleem zit in het 'systeem', door de automatisering is de afgelopen decennia een probleem ontstaan dat mensen bij organisaties niet meer nadenken. Mensen moeten zich aanpassen aan 'het systeem'. Ik ben van mening en vele met mij dat 'het systeem' aangepast moet worden aan de mensen en de behoefte. 
(Door: Mart Smit)
Lees verder

U bent hier