h

Petitie Flexbewoning Sluiskil door bewoners overhandigd aan Burgemeester Merrienboer

2 februari 2024

Petitie Flexbewoning Sluiskil door bewoners overhandigd aan Burgemeester Merrienboer

Foto: SP
Bewoners van Sluiskil, met steun van de SP, overhandigden donderdagavond een petitie aan de gemeenteraad. Ze maken zich zorgen over de toenemende invloed van beleggers en huisjesmelkers die woningen opkopen en verhuren aan arbeidsmigranten. Dit heeft volgens hen negatieve gevolgen voor de leefbaarheid van het dorp, met straten die bijna volledig in handen lijken te komen van arbeidsmigranten. De gemeente Terneuzen erkent het probleem en ziet de noodzaak om snel actie te ondernemen.

Wethouder Frank van Hulle stelt voor dat mensen die korter dan vier maanden in de regio werken, naar speciale short-stay-locaties worden verwezen. Voor langere verblijven wordt gedacht aan flexwoningen in woonwijken, hoewel dit tot overlast kan leiden. De gemeenteraad heeft Van Hulle de opdracht gegeven om hiermee aan de slag te gaan. Een ruime meerderheid steunt dit plan, maar de PVV wil arbeidsmigranten liever alleen in aparte complexen zien, niet in woonwijken.

De inwoners van Sluiskil eisen met hun petitie een onmiddellijke stop op het verlenen van meer vergunningen voor flexbewoning in hun dorp en roepen op tot striktere handhaving van bestaande regels. Wethouder Van Hulle benadrukte dat er al controles zijn uitgevoerd in Sluiskil, resulterend in veertien verleende vergunningen en lopende handhavingstrajecten. Ondanks deze inspanningen voelen de bewoners zich nog steeds onvoldoende gehoord.

Lees het volledige artikel in de PZC via onderstaande link » 

U bent hier