h
6 juni 2024

Nieuwe Fractievoorzitter voor SP Terneuzen

Foto: SP
Met trots kondigt de SP Terneuzen de benoeming van Sonja Mulleman aan als nieuwe fractievoorzitter. Op de raadsvergadering van 11 juni zal Mulleman officieel geïnstalleerd worden als raadslid in de gemeente Terneuzen.

Mulleman volgt Jean-Paul Castelijn op, die vanwege privéomstandigheden zijn functie als fractievoorzitter neerlegt. Castelijn heeft zich de afgelopen jaren met veel enthousiasme voor de SP ingezet en verdient onze dank en waardering.

Lees verder
5 juni 2024

Update Flexbewoning

Op 1 februari 2024 hebben inwoners van Sluiskil de petitie “Flexbewoning Sluiskil” overhandigd aan de burgemeester van Terneuzen. Hier leest u wat er sindsdien is gebeurd en wat de volgende stappen zijn. Wat gaat er veranderen in Sluiskil? Wat kunt u als inwoner nog doen?

Lees verder
3 juni 2024

KOM OP

VOOR DE WERKENDE KLASSE
VOOR NEDERLAND IN EUROPA

KOM OP VOOR MEER GELIJKHEID • KOM OP VOOR BETAALBARE BASISBEHOEFTEN • KOM OP VOOR JE INKOMEN • KOM OP VOOR SOCIALE VOORUITGANG, VOOR JEZELF EN ELKAAR

STEM 6 JUNI SP!

Lees verder
1 juni 2024

SCHIMMELSCHURK 2024

Foto: De Havenloods
Veel mensen wonen noodgedwongen in tochtige huizen vol schimmel. Zij worden letterlijk ziek van het slechte onderhoud van verhuurders.

Heb jij last van schimmel in je huis en doet je verhuurder er niks aan?
Nomineer hem dan als SchimmelSchurk 2024
sp.nl/schimmelschurk!

Lees verder
30 mei 2024

Natuur vangt minder fijnstof af door schonere lucht, behalve in Zeeland

Door: Mart Smit, raadscommissielid omgeving
 
Foto: Ko Dek / Industrie bij Terneuzen
Bomen en planten helpen om schadelijke fijnstofdeeltjes uit de lucht te filteren. Tussen 2013 en 2021 is de hoeveelheid fijnstof die de natuur jaarlijks opvangt, met meer dan een derde gedaald. Dit komt omdat er minder fijnstof in de lucht zit. Dit meldt het CBS op basis van cijfers over natuurlijke hulpbronnen. In 2021 ving de Nederlandse natuur 14,9 miljoen kilogram fijnstof (PM2,5) op, terwijl dit in 2013 nog 23,8 miljoen kilogram was. Sinds 2013 is de opvang van fijnstof door de natuur dus met 37,5 procent verminderd.
 
De daling komt vooral doordat er minder fijnstof in de lucht zit. Volgens het RIVM was de hoeveelheid fijnstof in steden in 2021 30 procent lager dan in 2013.
 
Lees verder
25 mei 2024

Week van de Jonge Mantelzorger

Van 1 t/m 7 juni is het de Week van de Jonge Mantelzorger.

JIP Terneuzen pakt dan uit met een geschenkje voor de jongeren tussen 8 en 25 jaar, die welke taak dan ook uitvoeren als mantelzorger.

Lees verder
29 april 2024

Argos UITZENDING "DORP ONDER HET STOF” doet stof opwaaien, SP stelt vragen aan provinciebestuur.

Foto: Argos | HUMAN
De Socialistische Partij (SP) heeft vragen ingediend bij het College van Gedeputeerde Staten van Zeeland naar aanleiding van de recente uitzending van Argos getiteld "Dorp onder het stof". De uitzending belichtte de zorgen van inwoners van Sluiskil over de impact van industriële bedrijven op hun gezondheid, met bijzondere aandacht voor het bedrijf Heros, dat bodemas verwerkt. Bodemas is het materiaal dat overblijft na verbranding van afval in een afvalenergiecentrale. Dit wordt in de open lucht opgeslagen op het terrein van Heros verspreid over 55 hectare (ca. 100 voetbalvelden).Lees verder
3 april 2024

Bestel een regenton!

Foto: Gemeente Terneuzen
De regentonnenactie is van start! Met een regenton vang je water op tijdens een regenbui. Op die manier ontlast je het riool tijdens hevige buien. Bovendien kun je je tuin- en kamerplanten water geven met het water dat je opvangt. Goed voor de natuur én voor je portemonnee. Regenwater is zachter dan leidingwater, dus ook beter voor je planten!
Lees verder
7 maart 2024

Even een pas op de plaats...

Foto: Karolina Grabowska

Wij willen u graag informeren over de omstandigheden in het bestuur en in de fractie van de SP Terneuzen.

Vanwege gezondheidsredenen en familieomstandigheden is onze fractie tijdelijk niet in de gemeenteraad vertegenwoordigd. Dit betekent ook dat wij hebben besloten om een pas op de plaats te maken, zowel politiek als voor onze afdeling. Acties en bijeenkomsten zullen wij daarom zoveel mogelijk digitaal doen, uitstellen of niet uitvoeren. 

Lees verder
16 februari 2024

Dreigende Vervoersarmoede in Terneuzen en Zeeuws-Vlaanderen

Foto: Wikipedia
Op 22 februari zal tijdens de commissievergadering samenleving de motie "Gratis OV voor de minima" worden besproken. Deze motie, ingediend door de SP, komt voort uit verhalen van Terneuzense inwoners die de kosten van het openbaar vervoer, (wmo) taxi, en auto niet meer kunnen opbrengen. In Zeeuws-Vlaanderen wordt dit probleem verder verergerd door de beperkte dekking van het huidige openbaar vervoer. Met steun van de oppositiepartijen hoopt de SP dat de motie op 7 maart tijdens de raadsvergadering zal worden aangenomen.

De SP baseert haar pleidooi op het succes van een proef op Schouwen-Duiveland, waar gratis openbaar vervoer voor de minima vervoersarmoede verminderde en eenzaamheid aanpakte. Het fenomeen vervoersarmoede dreigt een nieuwe crisis te worden, volgens een studie van TNO. De studie wijst op een groep van 113.000 tot 270.000 huishoudens in Nederland, vooral in middelgrote steden en landelijke gebieden, die kampen met de onbetaalbaarheid van vervoer.

Lees verder

Pagina's