h
20 juni 2022

Blijft Zeeuws-Vlaanderen een “verborgen vallei”? Westerscheldetunnel Tolvrij? JA!

Foto: Mart Smit
 

Blijft Zeeuws-Vlaanderen een “verborgen vallei”? Westerscheldetunnel Tolvrij? JA! Dat is het voorstel van de SP, SGP en BBB. 

Lees verder
4 juni 2022

Bellen naar het Juridisch Loket wordt gratis.

 

Het telefoonnummer voor advies bij het Juridisch Loket wordt eindelijk gratis. De Tweede Kamer nam op 31 mei 2022 een voorstel van de SP aan om dit te regelen. 

Lees verder
26 mei 2022

Aanvraagformulier Energiecompensatie op de gemeentesite.

Als SP hebben we aan het College Schriftelijke Vragen gesteld (dd. 24-05-2022) over het “aanvraagformulier voor de energiecompensatie ( of energietoeslag ) van € 800,-“.

Lees verder
24 april 2022

PfAS mag niet in de Hedwigepolder terechtkomen !

Het oostelijk deel van de Westerschelde is zeer ernstig vervuild met PFAS. Zo erg dat de vis die daar leeft bijna 1000x de grenswaarde in het bloed heeft. Het ziet ernaar uit dat het water in de buurt van de Hedwige het hoogst gemeten PFAS-gehalte ooit ter wereld heeft.

Lees verder
28 maart 2022

Mensen die denken aanspraak te maken op 800 euro financiële steun, kunnen zich ook zelf melden bij de gemeente.

Minima worden financieel geholpen door het Rijk omdat de energienota’s ongekend hoog uitvallen.

Via gemeenten zal het Rijk daarom 800 euro per huishouden uitkeren als ze moeten leven van het minimumloon of van 120% van het minimumloon.

Lees verder
28 februari 2022

Wijkagenten in Zeeuws-Vlaanderen

De controlerende taak die een raadslid als Jean-Paul Castelijn uit Terneuzen heeft is enorm groot. Of het nu gaat om Hulst, Sluis of Terneuzen, de SP heeft deze taak altijd zeer zorgvuldig op zich genomen. 

Lees verder
9 februari 2022

Interview op Go-rtv

Vanaf 5 februari kun je iedere zaterdagochtend op Go-rtv de standpunten van de  politieke partijen uit Terneuzen aanhoren. 

Lees verder
21 januari 2022

Aangepaste uitkeringen per 1 januari 2022

Ieder jaar worden onderstaande uitkeringen aangepast omdat ze gekoppeld zijn aan het wettelijk minimumloon (dat stijgt van € 1.701,00 naar € 1.725,00 bruto per maand). Ook het wettelijk minimum jeugdloon is herzien per 1 januari 2022.

Lees verder
14 januari 2022

De rijtest voor ouderen moet terug naar Terneuzen.

In mooie samenwerking met Top Gemeentebelangen hebben de SP en Top gisteren een “open brief” gestuurd naar alle leden van de Tweede Kamer, de Provinciale Staten, de raadsleden, wethouders en burgemeesters van Zeeuws-Vlaanderen, aangaande de onvermijdelijke gang “naar de overkant” als je als gepensioneerde je rijbewijs verlengd wilt hebben. Lees verder

Pagina's