h

GEEN MEERDERHEID VOOR GLYFOSAAT!

13 oktober 2023

GEEN MEERDERHEID VOOR GLYFOSAAT!

Foto: SP
LANDBOUW, STIKSTOF, BIODIVERSITEIT, GEBRUIK VAN PESTICIDEN: AARDE, BOER EN CONSUMENTEN VERDIENEN BETER
 
Nederland is in staat van algehele crisis. Waar het met name mis is gegaan is het Neoliberale zwalk beleid in Den Haag, waardoor meer invloed en macht is gegaan naar het kapitalisme. Winst maken is belangrijker dan de mens. Het vertrouwen in de overheid is verdwenen. Het wordt tijd dat er de juiste keuzes worden gemaakt en dat zal zeker pijn doen. Komen partijen er zelf niet uit? Laat het dan over aan de inwoners van Nederland over om een besluit te nemen met een correctief bindend referendum. Nu de Mensen.
 

Het belangrijkste voor mensen is gezonde voeding, zonder gezonde voeding kan de motor van de mens niet optimaal werken. Maar hoe gezond is ons voedsel? Dit ben ik gaan uitzoeken en het resulteerde in een brief aan de verantwoordelijke Ministers. Demisionair of niet. Zoals ze in Rotterdam zeggen: "Niet lullen maar poetsen!"

 
Vorige week is er in het Europees Parlement gestemd over het eerste voorstel om het gebruik van glyfosaat met tien jaar te verlengen. Het eerste voorstel is NIET aangenomen.
 
Dit is een geweldige overwinning, maar we zijn er nog niet. We verwachten in de komende weken een nieuwe stemming over een kortere verlengingsperiode. Dit betekent dat we onze inspanningen om glyfosaat te verbieden verder moeten opvoeren. Jij kan daarbij helpen! Onderteken de petitie van Groenen/EFA (Europees Parlement) en deel met zoveel mogelijk mensen op sociale media en in je app-groepen.
 
Kopieer en plak dit bericht:
Eerste stemming over glyfosaat: geen meerderheid voor een verlenging van 10 jaar! Teken de petitie voor een volledig verbod op deze biodiversiteitskiller. https://greens.eu/glyfosaat-stemming
 
Alvast bedankt!
 
Met strijdbare groeten,
SP Terneuzen
Mart Smit
Raadscommissielid Omgeving

Reacties

Helemaal mee eens!!!

Reactie toevoegen

U bent hier