h

Vernieuwde Wet Inburgering

29 oktober 2019

Vernieuwde Wet Inburgering

Kun je het een gemeente kwalijk nemen dat ze gaan voorsorteren op een nieuwe wet ? Of is dat niet de kern van de zaak ? Een nieuwe wet wordt ingevoerd door het Rijk, niet door een gemeente.

Als een vrijwilligersorganisatie meer middelen nodig heeft teneinde de best mogelijke kwaliteit van dienstverlening te kunnen garanderen, dan is het gebruikelijk om bijvoorbeeld een ophoging van de subsidie aan te vragen. Dat deed de Stichting Vluchtelingenwerk eind 2018 richting de gemeente Terneuzen.

Hoe makkelijk te verdragen/begrijpen/verteren zou het zijn geweest als wethouder STOKER gezegd had dat er een Vernieuwde Wet Inburgering komt. Dat deze wet ingaat per 1 januari 2021 en alle gemeenten in Nederland daar gevolg aan dienen te geven. Dat de gemeente Terneuzen wil voorsorteren en daarom nu al wil kijken naar de mogelijkheden om bv. per 1 januari 2020 de werkzaamheden van de Stichting Vluchtelingenwerk binnen de gemeente uitgevoerd te krijgen, teneinde aan de Vernieuwde Wet Inburgering gevolg te kunnen geven per 1 januari 2021.

De SP heeft dan ook Schriftelijke vragen ingediend aangaande de voorsortering op de nieuwe wet die – als het verloopt zoals de minister gepland heeft - pas ingaat op 1 januari 2021.

https://terneuzen.raadsinformatie.nl/document/7989834/1/2019-09-23%20Cas...

 

Reacties

Mooi dat de SP op deze manier aandacht besteedt aan de positie van vluchtelingen / nieuwkomers in Terneuzen.

Reactie toevoegen

U bent hier