h

Moet de spoedeisende hulp in Goes en Terneuzen blijven?

10 januari 2024

Moet de spoedeisende hulp in Goes en Terneuzen blijven?

Foto: HV Zeeland
Hoe ziet de acute zorg in Zeeland er in de toekomst eruit? Op 17 januari mag iedereen daarover meepraten tijdens een bijeenkomst in het Adrz in Goes. Professionals, burgers, bestuurders: iedereen is uitgenodigd. Met zulke bijeenkomsten wil het ministerie input ophalen voor de plannen voor de herinrichting van de acute zorg.

"Nederland telt 18 miljoen inwoners, dus ook 18 miljoen SEH-patiënten. Je weet alleen niet wanneer en waarmee", zegt Menno Gaakeer, manager en arts op de spoedeisende hulp van het Adrz in Goes. "Dus het is een onderwerp dat iedereen nadrukkelijk aangaat."


"Ik hoop dat er inderdaad geluisterd gaat worden en dat het doel van het ministerie niet onder water al vaststaat."

André van der Reest, zorgwethouder van de gemeente Goes, vindt het een goede zaak dat ook burgers mee mogen praten over de plannen van het ministerie. "Het gaat om leefbaarheid, om veiligheid. Ik vind het goed dat er geluisterd wordt naar onze inwoners." 

Gaakeer is wat sceptischer over het initiatief. "Ik hoop dat er inderdaad geluisterd gaat worden en dat het doel van het ministerie niet onder water al vaststaat."

 

Wethouder Van der Reest vindt het afschaffen van de 45-minutennorm ook geen goed idee. "De spoedeisende hulpafdelingen in Terneuzen en Goes zijn op die 45-minutennorm gebaseerd. Op het moment dat die norm ter discussie wordt gesteld, dan komen wij als gemeente in verweer. Het laatste wat wij willen is dat zo'n voorziening verdwijnt, voor onze inwoners en onze gasten."

Wie zich wil opgeven voor de bijeenkomst in het Adrz kan zich tot en met 15 januari aanmelden via deze website.

 

U bent hier