h

SEH Spoedeisende Hulp in Zeeland

Foto: HV Zeeland
In Zeeland zijn twee SEH's waar spoedeisende zorg geleverd wordt: in ziekenhuis Adrz in Goes en in ziekenhuis ZorgSaam in Terneuzen.
 
Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is voornemens om de acute zorg in Zeeland anders te gaan organiseren door herinrichting.  
 
Het zou kunnen betekenen dat er locaties verdwijnen en de 45 minutennorm komt te vervallen. 
 
De 45-minutennorm: vrijwel iedereen in Nederland moet binnen 45 minuten met een ambulance de spoedeisende hulp in een ziekenhuis kunnen bereiken. Die norm wordt nu ter discussie gesteld. 
 
Hieronder tref je artikelen over de acute zorg in Zeeland, die nu ter discussie staat. 
 
De SP is bezorgd over de toekomst van de spoedeisende hulp in Zeeland en het belang van transparantie en inspraak in besluitvormingsprocessen op het gebied van volksgezondheid.

Zorgen op bijeenkomst over toekomst acute zorg

Foto: SP

Veertig mensen konden woensdagavond meepraten over de toekomst van de acute zorg. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zoekt naar andere oplossingen voor de inrichting van de acute zorg, omdat het in de huidige vorm onder druk staat. In vier regio's (Friesland, Drenthe, Amsterdam en Zeeland) peilt het ministerie de meningen. Als derde was Goes aan de beurt. Ondanks dat iedereen welkom was, kwamen op de bijeenkomst vooral professionals af.

SP Zeeland was ook aanwezig zowel binnen als buiten met een protest. Van vele SP-afdelingen en de Provinciale Staten waren leden aanwezig om te protesteren tegen mogelijke sluiting en verruiming van de 45 minuten norm. 

Lees verder
16 januari 2024

"ZORGALARM: DE KRITIEKE NOODSITUATIE IN DE ZEEUWSE ACUTE ZORG DREIGT"

Foto: SP
ZorgAlarm! Goede zorg moet voor iedereen toegankelijk zijn. Politici hebben het steeds over het belang van de regio maar besluiten toch om ziekenhuizen en andere voorzieningen af te breken.

 

 

Daarom zegt de SP:
Stop het sluiten van ziekenhuizen en Spoedeisende Hulp.
Lees verder
15 januari 2024

Zorgalarm: De kritieke noodsituatie in de Zeeuwse acute zorg dreigt

Foto: Mart Smit
In het pittoreske Zeeland, waar de zilte lucht de neusgaten vult en de horizon gevuld is met uitgestrekte polders, dreigt een donkere schaduw over de gezondheidszorg te vallen.
 
De alarmbellen luiden als nooit tevoren, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport onderzoekt de mogelijkheden om de Spoedeisende Hulp in Goes en Terneuzen te sluiten. Het lijkt erop dat het Ministerie en de Minister die verantwoordelijk zijn voor dit besluit de cruciale boodschap niet begrijpen: elke minuut telt, vooral in noodsituaties.
 
De plannen om de Spoedeisende Hulp in zowel Goes als Terneuzen te sluiten, roepen terecht de nodige kritiek op. De slogan "Als elke minuut telt" lijkt opeens een cynische bijklank te krijgen in een provincie waar elke minuut binnenkort van levensbelang kan zijn.
Lees verder

Moet de spoedeisende hulp in Goes en Terneuzen blijven?

Foto: HV Zeeland
Hoe ziet de acute zorg in Zeeland er in de toekomst eruit?Lees verder
10 januari 2024

Kamervragen SP over Acute Zorg in Zeeland: Bezorgdheid over Spoedeisende Hulp Goes en Terneuzen

Foto: SP / SP
In een recente ontwikkeling heeft Jimmy Dijk, fractievoorzitter van de Socialistische Partij (SP), scherpe Kamervragen gesteld aan de demissionair Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De vragen komen naar aanleiding van een nieuwsartikel op Omroep Zeeland, waarin wordt bericht over een geplande bijeenkomst in Goes over de toekomst van de acute zorg in Zeeland. De SP maakt zich zorgen over de mogelijke sluiting of afbouw van de spoedeisende hulp (SEH) in Goes en Terneuzen en wil opheldering over de standpunten en plannen van het ministerie. Lees verder

U bent hier