h

De Witte Wijk in Sas van Gent

Woongoed wil huizen in de Witte Wijk slopen. Veel bewoners willen echter blijven wonen en zien hun huis liever gerenoveerd dan gesloopt worden.

 

27 februari 2018

De Witte Wijk in zijn Sas

Gisterenavond kwamen toch ongeveer 80 man bijeen in de blauwe zaal van De Speije in Sas van Gent. Een teken dat de bewoners van de Witte Wijk nog veel vragen hebben, bijzonder ongerust zijn en helderheid willen. "Wordt ons huis gesloopt of niet." "Wil Woongoed Zeeuws-Vlaanderen echt luisteren naar wat de bewoners willen, of niet?" Tot nu toe blijft dat een vraag voor de vereniging van de Witte Wijk want niemand van Woongoed was gisterenavond aanwezig op de open info avond. 

Lees verder

Infoavond over sloop witte wijk

De PZC besteedde gisteren aandacht aan de door de SP gefaciliteerde open avond in De Speije (Sas van Gent) aangaande de sloopplannen die Woongoed Zeeuws-Vlaanderen heeft met betrekking tot de Witte Wijk.

Iedereen is op maandagavond 26 februari, van harte welkom, kan zijn vragen stellen en mag antwoorden verwachten. 

Lees verder
24 februari 2018

Open info avond met Sandra Beckerman.

Carlo de Groff, woordvoerder van de Witte Wijk in Sas van Gent, brengt de bewoners wekelijks op de hoogte van de stand van zaken via een Nieuwsbrief. Die wordt deur aan deur gebracht, "Immers, niet iedereen heeft internet, vooral oudere mensen kunnen niet altijd overweg met computers" zei Carlo.

Lees verder
17 februari 2018

Komt u ook op de "OPEN-Info-Avond" op maandag 26 febr. as ?

Gisterenavond gingen Anja Aarnoudse, Kees Sluijter en ikzelf naar Sas van Gent om de bewoners van De Witte Wijk uit te nodigen op een OPEN-INFO-AVOND aangaande de sloopplannen van Woongoed Zeeuws-Vlaanderen.

Kom gerust uw vragen stellen, benoem je zorgen, en kom luisteren naar de bevindingen van de reeds eerder gehouden enquête onder de bewoners van De Witte Wijk.

Lees verder
7 februari 2018

Omroep Zeeland in de Witte Wijk van Sas van Gent

Foto: de Groff / de Groff

Deze middag kwam omroep Zeeland naar het zonovergoten Sas van Gent, alwaar SP-lid Carlo de Groff uit de Witte Wijk optrad als woordvoerder voor de omwonenden die helemaal niets zien in de sloopplannen van Woongoed Zeeuws-Vlaanderen. Het gaat hier maar liefst om 57 huizen die moeten verdwijnen. 35 nieuwe woningen zouden gebouwd worden.  Een eenvoudige rekensom laat zien dat er dan 22 gezinnen uit hun geliefde wijk moeten verhuizen. Woongoed Zeeuws-Vlaanderen probeert iedereen mee te krijgen in zijn gedachtengang, verbouwen zou te duur zijn. Maar Carlo de Groff en tal van omwonenden weten het zeker. SLOPEN IS BEZOPEN.

Lees verder

U bent hier