h

SP LANCEERT MELDPUNT ZWARTE LIJSTEN VAN DE BELASTINGDIENST

4 november 2021

SP LANCEERT MELDPUNT ZWARTE LIJSTEN VAN DE BELASTINGDIENST

Honderdduizenden Nederlanders staan op zwarte lijsten van de Belastingdienst.

Omdat eerder een voorstel van de SP in de Tweede Kamer is aangenomen, moet de Belastingdienst alle mensen die ze ooit op de zwarte lijst geplaatst hebben, een brief sturen en ze bekend maken dat ze op "de zwarte lijst" staan. De motie van de SP zorgde ervoor dat deze eerste stap gezet werd. Veel mensen hadden anders nooit geweten dat ze überhaupt op de zwarte lijst staan, of zouden nooit begrepen hebben wat de reden is dat een bank bijvoorbeeld geen lening verstrekt. Immers, op de lijst van de Belastingdienst staan kent nogal wat onaangename gevolgen. 

Bij de volgende stap in het onderzoek wil de SP te weten komen HOE en WAAROM precies deze mensen op de Zwarte lijst terecht zijn gekomen. Daarom is de SP een meldpunt gestart.

Iedereen die hierover een brief van de Belastingdienst heeft gekregen of het vermoeden heeft dat hij of zij op de lijsten staat, kan een verhaal achterlaten bij het meldpunt: https://doemee.sp.nl/zwartelijsten.

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat de Belastingdienstaffaire wordt opgelost! De beerput bij de Belastingdienst is nog altijd niet helemaal open.

Steun onze actie om het schandaal bij de Belastingdienst op te lossen!
https://doemee.sp.nl/belastingdienst #Belastingdienstaffaire #SP

Reactie toevoegen

U bent hier