Broodje KipTomaat
29 januari 2025
Broodje KipTomaat
Broodje KipTomaat uit de Oven – Makkelijk, snel en belachelijk lekker!
Een broodje met kipgehakt, verse sla en tomaat, zonder gedoe en mét smaak. Dit is zo’n recept waarmee je indruk maakt zonder dat je hoeft te zweten in de keuken.
Bereidingstijd: 15 min | Oventijd: 15 min | Totale tijd: 30 min
Voor 2 personen
Wat heb je nodig?
Voor de broodjes:
- 2 ciabatta’s
- 300 gr kipgehakt
- 2 tl cajunkruiden (voor dat beetje pit)
- 1 tl tijm (om het chique te maken)
- 1 blikje tomatenpuree
- Zout & peper (want duh, smaak!)
- 200 gr ijsbergsla (voor het frisse knapperige gevoel)
- 1 tomaat (want een broodje zonder tomaat is als een dag zonder zon)
- Optioneel: een plakje kaas (want kaas maakt alles beter)
Voor de saus:
- 3 el mayonaise (de basis van al het goede in het leven)
- 1 tl gembersiroop (geeft een subtiele zoete kick)
- 1 tl paprikapoeder (voor de kleur én smaak)
- Scheutje water (zodat het sausje niet een klodder wordt)
- Zout & peper (nog steeds belangrijk)
Aan de slag!
- Oven aan! Verwarm de oven voor op 200 graden. Even geduld, je oven moet ook even op gang komen.
- Broodjes open! Snijd de ciabatta’s in de lengte doormidden en leg ze alvast op een bakplaat met bakpapier.
- Gehakt mengen! Pak een kom en meng het kipgehakt met de cajunkruiden, tijm, tomatenpuree en een snufje zout en peper. Gebruik je handen, een lepel, of een vork—wat je maar fijn vindt!
- Beleg de broodjes! Verdeel het kipgehakt over de onderste én bovenste helft van de broodjes. Ja, echt, op beide kanten. (Zo krijg je extra veel smaak bij elke hap!)
- Hup, de oven in! Bak de broodjes 15 minuten. Heb je trek? Zet een timer en staar verlangend naar de oven.
- Wil je kaas? Leg na 10 minuten een plakje kaas op het gehakt en laat het de laatste 5 minuten lekker smelten.
- Maak de saus! Mix de mayonaise, gembersiroop, paprikapoeder, een scheutje water en wat zout en peper tot een romig sausje.
- Broodjes bouwen! Haal de broodjes uit de oven, smeer er lekker veel saus op en beleg ze met sla en tomaat.
- Dekseltje erop en aanvallen! Serveer meteen en geniet.
Bonus tip: Wil je er helemaal een feestje van maken? Serveer er knapperige frietjes of zoete aardappelpartjes bij!
Eet smakelijk!
- Zie ook:
- mr. Mart Smit
Reactie toevoegen