h

SP blijft strijden tegen Plannen voor Huisvesting Arbeidsmigranten Zandstraat

4 juli 2024

SP blijft strijden tegen Plannen voor Huisvesting Arbeidsmigranten Zandstraat

Foto: Mart Smit / Mart Smit

Op dinsdag 2 juli heeft de gemeenteraad van Terneuzen een positief advies gegeven voor de bouw van shortstay huisvesting voor 96 internationale werknemers aan de Zandstraat 2. Dit advies werd gegeven op grond van het verzwaard adviesrecht en kreeg 23 stemmen voor en 6 stemmen tegen.

De SP heeft tegen het voorstel gestemd. Ondanks het positieve advies van de gemeenteraad, is het nog niet zeker dat het complex er daadwerkelijk komt. Eerst zal er een Bibob-onderzoek worden uitgevoerd om de integriteit van de initiatiefnemer te toetsen. Als de initiatiefnemer niet door deze toets komt, kan dit het vergunningstraject beïnvloeden.

Voor de omgevingsvergunning gelden strikte eisen volgens de Omgevingswet. Er moet een uitgebreid bodemonderzoek worden gedaan en de grond moet aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen. Als de grond niet geschikt is, kan er niet gebouwd worden. Ook zullen de historische dijk en nabijgelegen bedrijven worden meegenomen in de beoordeling. Daarnaast volgt er een participatietraject waarin inwoners, bedrijven en organisaties hun bezwaren kenbaar kunnen maken.

Ondanks de positieve stemming, blijft de SP strijden tegen de huisvesting van een shortstay complex in de Zandstraat. Wij blijven het proces nauwlettend volgen.

Met strijdbare groeten,
Mart Smit
raadscommissielid omgeving

Reactie toevoegen

U bent hier