h

"Het wordt tijd dat de gemeenteraad op de rem trapt!" Hoofdpijndossier: Arbeidsmigratie

25 januari 2024

"Het wordt tijd dat de gemeenteraad op de rem trapt!" Hoofdpijndossier: Arbeidsmigratie

Foto: Guido van der Heijden / Raymond de Frel
Zandstraat is tegen, de SP is tegen, maar Terneuzen zet door. 
De inwoners van Zandstraat spuwden vorig jaar vuur, toen duidelijk werd dat er een plan is om arbeidsmigranten in de buurt van het dorp op te vangen. Maar de gemeente Terneuzen zet nu toch door. 

De fractie van de SP zal er alles aan doen om dit te voorkomen.
En zal dit op de raadsvergadering van donderdag 1 februari nog eens duidelijk benadrukken bij de bespreking van de Motie huisvesting arbeidsmigranten. SP raadslid Smit is woest!

"Het wordt tijd dat de gemeenteraad op de rem trapt!!"

Plaatsvervangend raadslid Smit is heel duidelijk en het bloed begint bij hem te koken n.a.v. het artikel in de PZC. "Er wordt gewoonweg niet naar de inwoners geluisterd. Het belang van werkgevers en beleggers gaat voor het belang van de inwoners en dat is asociaal. Na zoveel ingezonden brieven en inwoners die hebben ingesproken op commissievergaderingen, hoe haal je het dan in je hoofd om toch door te zetten?"

Smit is er behoorlijk verbolgen over, des te meer omdat wethouder Hulle zelf in de commissievergadering omgeving van 17 januari heeft aangegeven dat handhaving moeizaam gaat. Er een onbekend aantal woningen zijn die geen vergunning hebben voor flexbewoning. Het eventueel een idee kan zijn om het aantal flexwoningen in woonwijken te beperken. Smit geeft aan om een stevig pleidooi te houden op de raadsvergadering. 

"De kraan staat wagenwijd open, de gemeente is aan het dweilen om te handhaven, doe dan eerst die kraan dicht en luister naar je inwoners! Die zijn het meer dan spuugzat om niet serieus genomen te worden. En de gemeenteraad is nu echt aan zet om op de rem te trappen!!" 

Uit het artikel van de PZC:    

Arbeidsmigranten. Het begint zo onderhand een hoofdpijndossier te worden voor de gemeente Terneuzen. Het bedrijfsleven kan haast niet meer zonder, maar vaak zijn ze maar voor een korte periode in Zeeuws-Vlaanderen. Of net iets langer, maar nou ook weer niet zo lang dat ze hun hele gezin laten overkomen en proberen een eigen huis te kopen. ‘Short stay’ en ‘long stay’ noemen ze dat. In woonwijken ervaren inwoners meer dan eens overlast van de migranten; tuinen die overwoekerd zijn door onkruid, geluidsoverlast... Het zijn zomaar een paar zaken die meer dan eens voorbijkomen op het gemeentehuis. De ene inspreker heeft zijn verhaal amper gedaan bij een commissievergadering of de volgende dient zich alweer aan.

Het artikel kan je lezen op PZC via onderstaande link »
Zandstraat is tegen, maar Terneuzen wil toch meewerken aan huisvesting arbeidsmigranten

Reactie toevoegen

U bent hier