h

Motie: Locatie transformatorstation De Knol en Wulpenbek aangenomen!

16 december 2023

Motie: Locatie transformatorstation De Knol en Wulpenbek aangenomen!

Foto: © Google
In de raadsvergadering van 14 december is een gezamenlijke motie aangenomen door de raad, waardoor het geen uitgemaakte zaak is dat er een transformatorstation komt langs de bebouwing in de buurtschappen De Knol en Wulpenbek. 

Op initiatief van de SGP heeft de SP samen met de oppositiepartijen 50PLUS, Sociaal Terneuzen, Terneuzen Sterk en de PVV deze motie ingediend, omdat het cruciaal is om serieus te luisteren naar de legitieme bezwaren van de bewoners.

Tijdens de algemene beschouwingen heeft SP-raadslid Smit benadrukt dat er beter geluisterd moet worden naar onze inwoners, gezien de signalen uit de samenleving dat velen zich niet gehoord voelen.

De weerstand van de bewoners tegen de voorgestelde locatie is terecht. Aangezien het uitzicht verslechtert en wonen in de nabijheid van zo'n station gezondheidsrisico's met zich meebrengt.

Tot 28 december 2023 kan iedereen nog een zienswijze indienen voor een goede locatie. Volgens Wethouder van de Voorde zullen in 2024 allicht alternatieven worden voorgesteld door Tennet (in een zoekgebied van Perkpolder tot Biervliet).

De motie is door de raad aangenomen. 


Reactie toevoegen

U bent hier