h

In memoriam "Bianca van Geffen"

11 december 2023

In memoriam "Bianca van Geffen"

17-7-1980 -

10-12-2023

Als fractie en bestuur van de SP-Terneuzen zijn wij diep geschokt en bedroefd door het plotseling overlijden van ons geliefd SP-bestuurslid Bianca van Geffen op 10 december 2023.

Wij als fractie en bestuur hebben gemeend onze gevoelens weer te geven door ieder enkele persoonlijke gedachten betreffende Bianca van Geffen te verwoorden die hieronder volgen waarna wij eindigen met een gedicht:

Alfons Eeckhoudt (afdelingsvoorzitter, raadscommissielid): “Te vroeg, zo jong en nog zoveel mogelijk te doen. De machteloosheid van het onafwendbare dat ik nu voel is onbeschrijflijk.”

Dr. Jochanan. P. van Driel (Vice-afdelingsvoorzitter): “Zorgen had ik over je Bianca, oprechte zorgen over je emotionele toestand en je gezondheid. Ik heb ze geuit richting ons SP-bestuur misschien te weinig richting jou. Je was een oprecht persoon maar iemand in nood. Dankbaar ben ik voor wat je voor je omgeving en ook voor ons als SP in Terneuzen hebt mogen betekenen. Wat ik het meest zal missen is je lach, een lach waar soms veel verdriet achter schuilging. Graag had ik de tijd gekregen om je beter te leren kennen dit is mij helaas niet gegund.”

Jean-Paul Castelijn (fractievoorzitter, algemeen bestuurslid): “Bianca,

Een hele lieve, zorgzame, pientere, humoristische, mooie, eigenwijze vrouw in een te fragiel lijfje. Dank dat ik je heb mogen leren kennen.

Mr. Mart Smit (Plaatsvervangend fractievoorzitter, raadscommissielid, organisatiesecretaris): “Ik moet denken aan onze eerste SP-actie samen bij de Hedwigepolder. Je was vergeten om naar de WC te gaan. De dixie stond niet bij de soepkraam, het verzamelpunt, maar halverwege de dijk. En stapten we samen op de tandemfiets van JP. We fietsten langs de dijk, beide nog nooit op een tandemfiets gefietst een hilarisch moment en we waren een gevaar op de weg, een mooie herinnering. Bianca was niet alleen één van m’n SP-kameraden, ze was m’n mattie, een goede vriendin en een top buurvrouw. Je had temperament en je kon niet tegen onrecht, daar streed je voor. Het hart op de goede plek, zorgzaam voor andere mensen. We hebben heel veel avonden met elkaar over politiek, muziek en poëzie gesproken en vaak tot diep in de nacht. Ik ga je enorm missen meisje. Ik heb je nog een berichtje gestuurd in onze app terwijl ik weet dat je dit niet meer zal lezen, het voelt heel onwerkelijk dat je weg bent gegaan naar een andere plek. Wij hadden een bijzondere vriendschap, we hebben veel met elkaar kunnen delen en je zal altijd een plek in mijn hart hebben.”

Anja Aarnoudse-Onstwedder (fractiemedewerker, penningmeester en coördinator SP-hulpdienst): “Wat hebben we gelachen toen we samen langs de deuren gingen voor “De energiemarkt is van ons” in Sas v Gent Ook de zorgzame lieverd die je was voor je vader en de trooster als je zag dat iemand het moeilijk had.”

Sonja Mulleman (fractiemedewerker, coördinator kerngroep): “Enorme spijt voel ik; om het feit dat ik haar onvoldoende aandacht gaf, ik heb me niet gerealiseerd dat, ook bij Bianca, het noodlot plots kan toeslaan. Het is een les voor de toekomst.”

Foto: SP

Reacties

Zo jong nog, wat ga jij gemist worden. Dank voor je grote inzet. Sterkte voor je nabestaande en die, die jou lief waren.

Voor de nabestaande fam vrienden

Wens wij Debora en ivo
Heel veel sterkte in deze moelijke tijden

Wel verloren maar nooit vergeten

Alles is voorgoed gedaan
Als jij er klaar voor bent
'k Heb aan je zijde gestaan
Mijn God, ik heb je graag gekend
Ik blijf nu hier jij gaat naar daar
En daar is niet zover van hier
We spreken af, ik weet niet waar
En daar ontmoeten we elkaar
Zonder jou tikt de klok even snel
Maar de tijden veranderen wel
Dus ik neem afscheid, jij moet nu gaan
Weet dat je in m'n hart altijd blijft voortbestaan
Slaap zacht, je hebt het verdiend
Je vocht tot aan je laatste zucht
En ga, ga nu m'n vriend
En droom voor eeuwig opgelucht
Net zoals vroeger kom je wel terecht
Ik weet je vindt een thuis heel gauw
En ik herhaal wat jij me ooit hebt gezegd
In m'n hart blijf ik je trouw
Zonder jou...
En ik weet ik zou dankbaar moeten zijn
Maar precies daarom doet het zo'n pijn

Lieve Buuf,
We kennen elkaar al 30 jaar, we konden later ook zo lekker op elkaar zeuren als buren. We waren gewaagd aan elkaar en soms ons typische gekibbel, maar elke keer als we elkaar dan weer zagen gaven we elkaar weer een knuffel en dan was alles weer goed. Ik ga je missen, ik zorg zo goed mogelijk voor je katten en ik ga Harry (Harriette) tot mij nemen.
Rust Zacht Moppie.

Veel Liefs Buurtje Marino (Moshe).

Ik zie vandaag een stoel, bloemen en kaarsen voor jouw deur. Ik was even weg en dan wachten voor operatie. Elkaar terug gevonden na vele jaren…jeetje, zo jong, ik blijf denken aan jouw als een onschuldige en enthousiaste tienermeid op het archief bij Dow. Zo wil ik jouw herinneren. No matter wat. Ik omhels je met duizend armen, tot de hemel.
B.

Reactie toevoegen

U bent hier