h

Regenboogzebrapad Biervliet opnieuw besmeurd

30 september 2023

Regenboogzebrapad Biervliet opnieuw besmeurd

Foto: © Anne Hana
Het regenboog zebrapad aan de Braakmanlaan in Biervliet is opnieuw besmeurd. De kleurige achtergrond van het pad kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag een zwarte laag. Op 20 juli gebeurde precies hetzelfde. 

Het geeft maar weer eens aan dat de acceptatie van de LHBTI-gemeenschap nog lang geen vanzelfsprekendheid is. Hier hebben ze in de Provinciale Staten een flinke voedingsbodem voor gegeven.

De Provincie Zeeland, verwijst naar artikel 1 van de grondwet. Dat is voor hen voldoende. Maar het blijkt wel dat dit juist niet voldoende is en de noodzaak van een Regenboogakkoord is daarom zo belangrijk. Iedereen moet zichzelf kunnen zijn, zich geaccepteerd en sociaal veilig voelen. Iedereen heef het recht om zichzelf te uiten.

Beetje jammer dat dit anno 2023 in Nederland nog steeds niet is geaccepteerd.

Mart Smit
Raadscommissielid Omgeving
SP Terneuzen 

KLIK HIER OM HET STANDPUNT VAN DE SP TE LEZEN

Reacties

BIERVLIET STAAT OP ZIJN STREPEN (02/10/2023)
‘Natuurlijk moet het regenboogpad weer worden hersteld’
Biervliet hoopt deze maand de vlag uit te kunnen hangen aan de molen, omdat dan een prijs van een ton voor de restauratie is binnengesleept. Als het dorp écht een statement wil maken, wordt dat dan een regenboogvlag.
https://www.pzc.nl/terneuzen/biervliet-staat-op-zijn-strepen-natuurlijk-...

BEKLAD REGENBOOGZEBRAPAD IN BIERVLIET BINNENKORT WEER SCHOON; ‘ACTIE IS LAAG, LAF EN ONFATSOENLIJK’ (03/10/2023)

Het regenboogzebrapad aan de Braakmanlaan in Biervliet wordt binnenkort weer in ere hersteld.

Wethouder Laszlo van de Voorde had het er dinsdag met zijn collega-wethouders en burgemeester Erik van Merrienboer over wat nu te doen. Hun overleg was kort. ,,We zwichten niet voor dit soort acties. We doen daarom net als de vorige keer aangifte van vernieling en gaan er vanuit dat er serieus met onze aangifte wordt omgegaan. Binnenkort spuiten we het pad weer schoon en daarna zullen we het herstellen. Dat moest overigens nog steeds gebeuren van de vorige vernieling. De verf staat dus al klaar.’’

https://www.pzc.nl/terneuzen/beklad-regenboogzebrapad-in-biervliet-binne...

Reactie toevoegen

U bent hier