h

“Samen Recht Vinden” biedt gratis juridische hulp.

28 december 2022

“Samen Recht Vinden” biedt gratis juridische hulp.

Het team van “Samen Recht Vinden” biedt gratis hulp bij problemen die burgers kunnen krijgen met bijvoorbeeld overheidsinstanties. Professionele juridische ondersteuning wordt geboden aan Zeeuwen die er zelf niet meer uitkomen. 

Het bewijzen dat, naar mensen luisteren bij de start van een moeilijkheid, veel groter ongemak kan voorkomen is een uitdaging. Minister van Rechtsbescherming gelooft in het voorkomen van de gang naar de rechter als er maar snel naar de problemen van burgers geluisterd wordt. Deze pilot, die mede gesubsidieerd wordt door de Raad voor Rechtsbijstand, biedt daarom kosteloze juridische bijstand om erger te voorkomen.

Ook in de Regio-Deal Zeeuws-Vlaanderen was duidelijk naar voor gekomen dat onze inwoners de weg naar de rechter moeilijk konden vinden. Het oprichten van een team dat met zijn juridische bijstand erger kan voorkomen werd dan ook snel opgericht en kreeg de naam : “Samen Recht Vinden”. Dank zij subsidies uit deze Regio-Deal kunnen Zeeuwen nu gratis op spreekuur in hun eigen dichtsbijzijnde stad. Met een simpel telefoontje naar 06/342.084.14 maak je een afspraak met één van de medewerkers van het team en bijvoorbeeld reeds op 3 of 10 januari 2023 een luisterend oor vinden in de bib van Terneuzen.

Benieuwd naar het team of naar meer data ? Neem dan een kijkje op https://samenrechtvinden.nl/wie-we-zijn

Foto: “Samen Recht Vinden” / “Samen Recht Vinden”

Reactie toevoegen

U bent hier