h

Arbeidsmigranten lopen vergroot risico op coronabesmetting.

15 mei 2020

Arbeidsmigranten lopen vergroot risico op coronabesmetting.

Rutte wou het corona-virus rond laten gaan.

 

Heel ver verwijderd van een dichtgetimmerde bioscoop tijdens een brand vind ik zijn plan niet.

 

Op Cube-Park-Accommodation Terneuzen hebben ze in ieder geval kans dat het corona-virus “rondgaat”.

 

 

‘s Nachts mogen twee arbeidsmigranten op 1 kamer slapen.

Dat is volgens ons een ongewenste situatie daar hierdoor de kans op besmetting groter wordt. Een onnodig risico volgens onze SP-afdeling. 

We stelden hier schriftelijke vragen over op 6 mei jl. 

De PZC pikte dit op en vroeg op haar beurt aan Eefke VISSER van het uitzendbureau GOODMORNING b.v., de beheerder van het park aan de Haarmanweg in Terneuzen, wat hun reactie was op de door de SP gestelde Schriftelijke Vragen :”twee arbeidsmigranten op één kamer laten slapen is te risicovol in tijden van corona”.

Mevrouw VISSER zei zich te houden aan de RIVM-maatregelen.

Dat is geweldig belangrijk, of noem het “normaal”. In deze coronatijden volgen we best alle regels op. Maar zijn die heiligmakend? Als de VOOR coronatijd opgestelde manier van verblijven ook maar enige twijfel teweegbrengt TIJDENS corona-tijden, dan vinden we het bijzonder belangrijk om de in hun economische bubbel functionerende werkgevers te laten zien dat er buiten hun veilig-wanende-bubbel-club ook nog meer te halen en te vrezen valt.

Terneuzen neemt hier een onnodig groot risico.

We blijven doorgaan en moeten echt sneller zijn dan het virus in deze, want het nieuwe complex aan de Haarmanweg verwacht nu echt heel snel zijn 200 arbeidsmigranten.

Reactie toevoegen

U bent hier