De “belerende toon” is in de mode.
De “belerende toon” is in de mode.
Maar is de volgorde niet altijd belangrijk?
Neem nu een schutter in Amerika. Die schiet eerst 10 mensen dood en erna zichzelf. Is dat dan niet een duidelijk voorbeeld van “weer eens de verkeerde volgorde?”
Het college van Terneuzen kondigde aan dat zo-net opgeheven zal worden.
Waarom speelt het “broekzak-vestzak-probleem” nu op ? (Volgorde)
We zullen het nooit weten.
Wel weten we dat het College van Terneuzen /aan-z/zo-net besloot om zo-net op te heffen. Een afdeling die speciaal in het leven geroepen was om die taak uit te voeren. Het zat schijnbaar juridisch niet goed in elkaar en moest nu maar eens verdwijnen. (Volgorde)
Zorgaanbieders uit de omgeving werden benaderd om de gemeentelijke taken over te nemen.
De werknemers van zo-net zouden zo goed mogelijk geholpen worden om een andere baan te vinden bij een nieuwe zorgaanbieder.
Dat zou geleidelijk kunnen gebeuren zei wethouder Vervaet tijdens diezelfde vergadering. (Volgorde)
Maar toen kwam corona om de hoek en moest er gekozen worden ; de medewerkers van zo-net meteen vervangen door de medewerkers van de nieuwe zorgaanbieders of nog even doorgaan met de werknemers van zo-net.
Ook hier zal toch beslist aandachtig gekeken zijn naar “de volgorde” lijkt mij.
(Dit alles schrijvend snap ik nog steeds niet waarom Wethouder Vervaet de belerende toon aansloeg en de raadsleden erop wees dat ze “de volgorde nogal belangrijk vonden”)
Het geleidelijk overschakelen kon niet gehanteerd worden want er werd aangekondigd dat zo-net zijn taken stop zou zetten uit angst voor besmettingsgevaar bij zowel de cliënt als de werknemer.
Ondertussen worden cliënten van zo-net die hulp echt nodig hebben wel geholpen en dus heeft het college van Terneuzen/zo-net de zorgtaken die zo-net eerder nog opving, overgedragen aan één of meerdere zorgaanbieders.
‼️‼️Het is een mooi iets, maar het college heeft blijkbaar een waanzinnige zorgaanbieder gevonden die immuun is voor het corona-virus. De hulpdiensten die zo-net-medewerkers vervangen lopen blijkbaar geen coronabesmetting op en kunnen niets doorgeven. ❓‼️‼️❓
Een bel-sessie volgde en geconstateerd werd dat slechts een klein percentage van de cliënten van zo-net NIET ZONDER HULP KAN.
De SP vreest dat het resultaat van deze bel-sessie als nieuwe norm gehanteerd zal worden. We hopen dat in acht genomen zal worden dat het beeld dat nu gevormd is een weergave is van de corona-angst.
We hopen dat het college onze mening deelt dat het percentage hoger geweest zou zijn buiten corona-tijden.
Als je daar nu al rekening mee houdt en erop anticipeert kun je mogelijke stijgingen in de toekomstige zorgaanvraag makkelijk “zacht doen landen”.
En verder wil zo-net/het college van Terneuzen de hele afwikkeling van zo-net rond hebben voor 1 oktober.
Voor die datum zullen Wmo-consulenten de keukentafelgesprekken voeren. Dat lijkt me voor het ogenblik ook niet echt haalbaar.
Om het doel toch te bereiken kan een programma opgezet worden zodat de keukentafelgesprekken on-line gevoerd kunnen worden.
Dan nog heb je een corona-sfeer die gekleurd is met angst, waardoor geen mens achter het normale plaatje komt.
Daarom hebben we in onze Schriftelijke Vragen ook duidelijk gevraagd om de finale afsluiting (die zo-net VOOR 1 oktober wil afronden) niet als finaal te beschouwen daar er teveel corona-kleuring in zal zitten.
Reactie toevoegen