h

Binnenscheepvaart heeft het moeilijk.

19 april 2020

Binnenscheepvaart heeft het moeilijk.

Toen onze interim-voorzitter Anja Aarnoudse aan de bel trok en d’r verhaal deed over binnenvaartschippers die werkloos aan de kant liggen, hebben we meteen Schriftelijke Vragen gesteld aan het College.

Antwoorden kwamen snel en dus kunnen we nu al melden dat :

1) Alle binnenvaartschippers kunnen net als andere ondernemers in Nederland, gebruik maken van tal van compensatiemaatregelen die uitgeschreven werden door de regering sinds de coronacrisis heerst. (Zie bijlage)

2) Verder wees het College er ons op dat zij niet gaan over het innen van Havengeld en evenmin over de vraag of er voldoende ligplaatsen zouden zijn in Terneuzen. B&W heeft onze vragen wel onder de aandacht gebracht bij North Sea Port die eerstdaags met antwoorden naar buiten zal komen. 

 

We houden de meldingen van North Sea Port in de gaten en berichten van zodra North Sea Port iets POSITIEFS doet aan de “Havengelden”, zoals bijvoorbeeld “Port of Amsterdam”.

Daar wordt de betalingstermijn van facturen aangaande “havengeld” met maar liefst 60 dagen opgeschort (na factuurdatum). (www.portofamsterdam.com)

Reactie toevoegen

U bent hier