h

Oude matrassen worden dan toch weer opgehaald.

25 maart 2020

Oude matrassen worden dan toch weer opgehaald.

Op 30 december 2019 diende de SP schriftelijke vragen in omtrent “afgedankte matrassen”. 

Het College had namelijk besloten de afgedankte matrassen door de eigenaren zelf te laten vervoeren naar de milieustraat.

De SP vond dat niet zo handig.

Waarom deze wijziging? Waarom meer luchtvervuiling veroorzaken dan nodig is door twee keer te rijden?

 

Voorheen kon je een afspraak maken bij de gemeente, er werd een datum geprikt voor het ophalen van grof vuil en ook matrassen kon je op de stoep plaatsen als grof huisvuil.

 

Echter, de gemeente maakte melding van het feit dat afgedankte matrassen niet meer bij het grof huisvuil aangeboden mochten worden.

Dat moest iedereen zelf met eigen vervoer naar de milieustraat moest rijden. 

Matrassen zouden tegenwoordig makkelijk oprolbaar zijn en dus kon iedereen een matras met zijn eigen auto naar de milieustraat brengen, aldus staat te lezen in de antwoorden van het College.

 

Onze Schriftelijke vragen van 30 december 2019 hebben het College vast aan het denken gezet.

 

In de antwoorden die we op 28 januari 2020 kregen werd aangegeven dat het hun bekend is geworden dat hun eigen inzameldienst matrassen ook naar de milieustraat mag brengen.

 

Vreemd antwoord. Dat deden ze immers vroeger toch al altijd?

 

De reden van de plotse -weliswaar ten goede gekeerde zaak - is volgens het College een bekendmaking dat ze met hun eigen inzameldienst naar de milieustraat mogen rijden MET matrassen.

 

OK. Ik stel vast dat het College VOOR onze Schriftelijke Vragen niet wist dat hun eigen inzameldienst matrassen mocht vervoeren.

 

Vreemd dat een wethouder niet nagaat of het klopt voordat ze bekendmaken dat voortaan iedere burger zijn afgedankte matrassen zelf naar het stort moet rijden.

Reactie toevoegen

U bent hier