h

De Haltetaxi

14 augustus 2019

De Haltetaxi

Heb je geen auto en wil je toch om 11u de aftrap van de BEVRIJDINGSFEESTEN op 31 augustus a.s. meemaken, dan zou je gebruik kunnen maken van de HALTETAXI.

De vraag die de SP te horen kreeg van bezorgde mensen uit Sluiskil was :

“Hoe komen we vanuit ons dorp tijdig in Terneuzen voor de Bevrijdingsfeesten?”

Zij hadden reeds gezien dat de eerste bus op zaterdag 31 augustus pas om 10u57 op het WST aankomt. Dan sta je nog een eind van het centrum verwijderd. Aanwezig zijn bij de start om 11u kun je dan wel vergeten.

Ik ging dus aan de slag en belde  Connexxion. Die vertelden me niet over een wijziging van bustijden of over het inzetten van extra busritten te gaan.

Toen maar de Provincie Zeeland gebeld alwaar een deskundige dame van het OPOV ( Overleg Platform Openbaar Vervoer) meteen raad wist.

De HALTETAXI gebruiken.

Een vervoersmiddel van bushalte naar bushalte waar je gebruik van kunt maken Voordat of Nadat de lijnbussen rijden.

Alle informatie die u nodig heeft over het gebruik van de HALTETAXI kunt u vinden over volgende link :  https://www.zeeland.nl/verkeer-en-openbaar-vervoer/openbaar-vervoer/reiz....

Bijvoorbeeld :

  • Bestel de HALTETAXI liefst een dag op voorhand (tot anderhalf uur voor uw vertrek).
  • Vraag een gebruikerspas aan als u voor het eerst een HALTETAXI wilt gebruiken. Hieraan zijn geen kosten verbonden. U kunt de gebruikerspas telefonisch aanvragen via 088-23.58.000. U krijgt uw pas na een 5-tal werkdagen thuisgestuurd. Voor die tijd kunt u wel reeds gebruikmaken van de HALTETAXI.
  • De HALTETAXI gebruiken kost hetzelfde als een gewone lijnbus.
  • U kunt telefonisch reserveren voor de HALTETAXI 088-23.58.000
  • U kunt per mail een reservering maken voor de HALTETAXI info@haltetaxi.nl
  • In de bus kun je NIET betalen met de OV chipkaart.
  • In de bus kun je WEL contant of met je bankpas betalen.
  • Mocht je met een rollator of met een rolstoel vervoerd willen worden, geef dat dan door tijdens je telefonische reservatie.

Echter, dan zijn we nog niet in het centrum, en kunnen we wel in het centrum komen op de Bevrijdingsdag van 31 augustus ?

Allicht zal een groot gebied in Terneuzen uit veiligheidsredenen afgesloten worden vanwege de komst van de koning en zijn gevolg.

Ik vroeg me af of de receptioniste van HALTETAXI meer wist.

Opmerkelijk genoeg blijken de medewerkers van HALTETAXI nog niet op de hoogte te zijn gesteld van het gebied dat afgesloten zal worden. 

Gelukkig zijn er nog tal van andere mogelijkheden die de gemeente uit de kast kan halen.

"Goed openbaar vervoer moet op zo’n belangrijke dag voor iedereen beschikbaar zijn" vindt de SP.

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier