h

SP Europa-lijsttrekker Arnout HOEKSTRA op bezoek in de haven van Terneuzen

3 april 2019

SP Europa-lijsttrekker Arnout HOEKSTRA op bezoek in de haven van Terneuzen

Foto: Anja / Anja

Deze week was Arnout Hoekstra, SP-lijsttrekker voor de Europese Verkiezingen, op werkbezoek bij Multraship in Terneuzen.

 

Multraship is een familiebedrijf gespecialiseerd in sleep- en bergingswerkzaamheden. Arnout Hoekstra: “Geweldig om te zien wat voor indrukwekkend werk de mensen van Multraship doen. Hier op de Westerschelde, en in de rest van de wereld.”

Arnout Hoekstra bezoekt de komende maanden diverse MKB-bedrijven die een belangrijke bijdrage leveren aan de Nederlandse economie en werkgelegenheid. Tijdens het bezoek in Terneuzen sprak hij ook met de KNVR, de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders. De Europese Unie speelt een belangrijke rol bij de internationale zeevaart, hoewel veel vooral ook een mondiale aangelegenheid is. Tijdens het gesprek werd stilgestaan bij brandstofbesparing, innovatie, veiligheid, piraterij, arbeidsomstandigheden en het interesseren van jongeren voor een baan in de zeevaart.

Multraship heeft een sleepboot ontwikkeld die niet kan kapseizen. Door de techniek van deze sleepboot zijn er minder sleepboten nodig om één schip te begeleiden. Hierdoor wordt er veel brandstof en kosten bespaard. Hiermee loopt Nederland internationaal voorop in maritieme innovatie.

Reactie toevoegen

U bent hier