h

Waarom je best kunt gaan stemmen

21 december 2018

Waarom je best kunt gaan stemmen

Waarom gaan stemmen voor de Provinciale Verkiezingen op 20 maart 2019

en voor de Europese Verkiezingen op 23 mei 2019 ?

 

Omdat je stem echt belangrijk is !!!!!!

De EU zorgt namelijk allang niet meer voor de gewone mens.
Wel voor de elite.

Jarenlang werd tijdens de crisis bezuinigd door de EU en door Nederland. Banken moesten gered worden van ons belastinggeld terwijl mensen wegzakten in armoede.

Nu de crisis voorbij is stijgen de winsten van bedrijven weer volop en je zou denken dat hun winst afgeroomd kan worden en zal worden ingezet om de uitzichtloze situatie van veel gezinnen - die “voedselbankgerechtigden” zijn – te verfraaien. Je zou ook durven denken dat wetten gecreëerd kunnen worden die ervoor zorgen dat GEEN belasting meer ontdoken kan worden. Maar waarom zouden ze delen? Ze zitten al lekker op hun pot met geld en geloven met z’n allen dat ze het beste voorhebben met werknemers. Ze zorgen immers voor banen. Daar vindt de SP natuurlijk niets mis mee, werk wordt verricht en werk wordt gecreëerd. Alleen, de lasten van de gewone burgers worden te hoog, en dat moet veranderen.

Wij van de SP vinden dat de macht van de elite gebroken kan en moet worden, zodat Nederland een socialer beleid kan krijgen.

Iedereen die Rutte en zijn bedrijven-politiek beu is roepen we op te gaan stemmen, zowel voor de Provinciale Verkiezingen als voor de Europese verkiezingen. Denk niet “wat maakt het uit, 1 stem meer of minder”. Het maakt wel degelijk iets uit.

Een voorbeeld over gang van zaken in de Provincie.

Op de site van de Provinciale Staten Zeeland kun je zien wie bvb in 2018 subsidie kreeg. Je zou ook hier kunnen denken dat alle geld gaat naar “de mens die het meer dan goed kan gebruiken”. Echter, ook hier zie je overduidelijk dat subsidiegeld maar al te vaak gaat naar bedrijven :

  • 50.000 euro subsidie ging naar het uitvoeren van een haalbaarheidsstudie ten behoeve van de realisatie van een Beach Wellness paviljoen met Thalassotherapie in Cadzand Bad. (Hotel Noordzee, september 2018, nr 1892320
  • 198.400 euro subsidie ging naar het haalbaarheidsonderzoek Waterstofsymbiose Dow-Yara. (Yara Sluiskil BV, juni 2018, nr 18016750

In beide gevallen kun je terecht tal van kritische vragen stellen. Wie er wel bij vaart zijn alle bedrijfjes rond de “subsidie-pot” heen. Ze stellen plannen op, visies, haalbaarheidsstudies die zelfs 50.000 euro kosten.

En de symbiose tss Dow en Yara, die mede door subsidie gefinancierd wordt, is te gek voor woorden. Sinds wanneer moeten bedrijven van een dergelijke omvang geholpen worden. Die kunnen zich toch moeiteloos zelf bedruipen?

Als het aan de SP gelegen is gaan subsidies naar de mens, naar de gezinnen die worstelen om rond te komen en al helemaal niet naar mega bedrijven. 

Als jullie dus iets willen veranderen aan de thans heersende elite-cultuur, dan zou ik jullie willen aanraden te gaan stemmen, vooral op een sociale partij. 

 

Reactie toevoegen

U bent hier