h

GERED GEREEDSCHAP naar de POLENWEG in Terneuzen

26 november 2018

GERED GEREEDSCHAP naar de POLENWEG in Terneuzen

Onze Jean-Paul Casteleijn blijft verbazen.

De mededeling dat zijn Loods aan de Polenweg op het industrieterrein in Terneuzen thans op de kaart staat als INZAMELPUNT in Zeeuws-Vlaanderen voor de stichting GERED GEREEDSCHAP deed voor ons gevoel de deuren opengaan. Open naar daadwerkelijk HELPEN. Geven aan mensen in nood.

Toen Jean-Paul oud werkmateriaal wou inleveren en constateerde dat geen enkel bedrijf in Zeeuws-Vlaanderen een INZAMELPUNT was, vond hij het meer dan tijd om zelf aan de slag te gaan.

Hij stelt vanaf nu zijn Loods open voor de geweldige Stichting Gered Gereedschap. Een stichting die reeds jaren actief is met het inzamelen, herstellen, verschepen van afgedankt werkmateriaal naar Afrikaanse landen.

Voor ons lijkt het veel te snel een verwaarloosbare schaafmachine, een onherstelbare naaimachine, een versleten zaag- of boormachine.  Techneuten kunnen echter veel herstellen en dus kan het zomaar gebeuren dat jouw afgedankte gereedschap GERED kan worden en binnenkort het leven van jongeren een mooie wending geeft.

Afrikaanse scholen hebben het nu immers niet zo breed als onze Nederlandse instellingen en dus wordt het gestuurde gereedschap met open armen ontvangen en hergebruikt om technische opleidingen te geven aan jongeren, zodat ze aldaar, in hun thuisland een kans krijgen om een vak te leren.

De lijfspreuk van JP “geef de mens en vis en hij heeft voor
1 dag eten. Leer de mens vissen en hij kan voor de rest van zijn leven in zijn
inkomen voorzien” siert straks ook de Polenweg. 

Verdere ontwikkelingen over het nieuwe INZAMELPUNT aan de POLENWEG in TERNEUZEN volgen binnenkort.

www.geredgereedschap.nl

 

Reactie toevoegen

U bent hier