h

GEEN verruiming van het Kinderpardon

12 november 2018

GEEN verruiming van het Kinderpardon

                                      Nadat de SP bereikt had om van Terneuzen een KINDERPARDONGEMEENTE te maken, stuurde onze burgemeester een schrijven naar Mark Harbers, staatssecretaris van Justitie en Veiligheid teneinde, samen met tientallen andere gemeentes, te bekomen dat het Kinderpardon verruimd zou worden.

Mark Harbers denkt er niet over. Hij geeft duidelijk aan GEEN versoepeling van het KINDERPARDON te willen doorvoeren.

De SP vindt dit bijzonder teleurstellend. Kinderen die reeds jaren in Nederland wonen willen niet naar een vreemd land om er opnieuw te moeten starten en geef hen eens ongelijk.

De regering heeft een koers uitgezet en weet van geen wijken. De procedures worden gevolgd. Dat staat nu eenmaal in het regeerakkoord.

Toch wil ik de laatste paragraaf meegeven, een belofte die weer eens veel geld zal kosten, maar goed... onderzoek moet en zal verricht worden :

Ik citeer Mark Harbers : "Ik heb besloten om een onafhankelijke onderzoekscommissie te zullen instellen om een onderzoek te doen naar alle aspecten die bijdragen aan het langdurig verblijf van vluchtelingen, zelfs na 1 of meerdere afwijzingen, alsmede mogelijjke oplossingen om langdurig verblijf zonder bestendig verblijfsrecht tegen te gaan".

Uit het onderzoek zal vast blijken dat een procedure sneller afgewikkeld moet worden. Meer mankracht op de "zaken" zetten, meer onderlinge afstemming, enz enz.....  Lijkt mij ook weer zo'n gevalletje als waar Dennis de Jong het over had :"Ik dacht dat ze zuinig met ons belastinggeld om zouden gaan" schreef hij in zijn column van 4 november jl. dat de titel draagt "Europees Parlement kan niet wachten met belastinggeld uitgeven".

Reactie toevoegen

U bent hier