h

Stuur Ze Niet Terug

27 mei 2018

Stuur Ze Niet Terug

De regering van ons welvarende landje vindt Afghanistan veilig genoeg en wil Afghanen terugsturen naar het oorlogsgebied.
Alle nieuwsberichten laten zien dat bomaanslagen en mensenrechtenschendingen aldaar aan de orde van de dag zijn.

Deze maand nog brengt de regering een rapport uit over de toestand in dit land, gelegen in Centraal-Azië.

Wij zijn zaterdag alvast de stad Middelburg ingetrokken. Onder leiding van Patric uit Goes (links op bovenstaande foto) hebben we winkelende mensen aangesproken en gevraagd onze actie te willen steunen, want wie wil nou mensen uitzetten naar een land in oorlog?

Dat vond Alik ook onbegrijpelijk, ongewenst en bijzonder gevaarlijk.
Alik was er zaterdagmiddag bij. (rechts op de foto hiernaast).  Een Afghaanse jongeman van 29 die 20 jaar terug zijn vaderland ontvluchtte omwille van de oorlog. Als je als tiener moet rennen voor gevaar, voor de Taliban en voor de dreiging van Amerikanen die Osama Bin Laden zoeken, dan is het mooi geweest. Vredig demonstreren zodat niemand ongewild terug moet.
Zijn ouders en heel de familie heeft hij sinds zijn 9e niet meer gezien, niet meer gehoord en geloof me vrij.....ook hij wil zijn ouders terugvinden maar hij weet niet eens of ze nog leven.
Waar zou hij heen moeten als hij teruggestuurd wordt door Rutte ?
( zou moeilijk kunnen want Alik woont in België, maar goed )

STUURZENIETTERUG was en is de leuze.

Gelukkig zijn er reeds 50.000 handtekeningen binnen, en als jij de petitie nu ook wilt ondertekenen, dan zijn we je zeer erkentelijk

Kijk op www.stuurzenietterug.nl 
Maar doe het aub snel
De tijd dringt.

Foto: sonja mulleman / sonja mulleman

Reactie toevoegen

U bent hier