h

Politici bij Scalda in Terneuzen

15 maart 2018

Politici bij Scalda in Terneuzen

In het kader van de "burgerschap-lessen" werden bij Scalda voor het eerst grote activiteiten opgezet rondom de komende gemeenteraadsverkiezingen. Aan de oproep van Scalda, gericht aan de politieke partijen in Terneuzen, werd massaal gehoor gegeven. 

Plaatselijke politici werden naar de lokalen gebracht alwaar ze de leerlingen te woord stonden.

En het moet gezegd, het was een fantastisch goed georganiseerde dag, en wat is de schoolgaande jeugd bij Scalda beleefd en verzorgd. Dat zagen we echt in ieder lokaal, of we nu bij de "procestechnieken" waren, bij "maintenance"of bij de zorg, het waren stuk voor stuk voorbeeldklassen.

Een paar punten die overal terugkwamen waren de moeilijke verbindingen tussen school en thuis en het uitgaansleven. Daar is de jeugd immers mee bezig, ze gaan naar school, lopen stage en tijdens het weekend willen ze erop uit met hun vrienden. 

"Misschien moeten we terug naar de oude schoolbus" zei iemand toen bleek dat een ander 's avonds onmogelijk nog thuis kan komen met het openbaar vervoer als ze na 16u de school verlaat. Je zult maar aan de overkant wonen en in Terneuzen naar school gaan. 

Het uitgaansleven is voor bijna alle jongeren in Terneuzen oudbollig bevonden.

 

Axel schijnt de "hot spots" te hebben waar de jeugd tegenwoordig samenkomt.

Reactie toevoegen

U bent hier