h

ZorgSaam

meldpunt zorgen over ZorgSaam

ZorgSaam heeft flinke financiële  problemen. In 2024 is er al 10% bezuinigd op de ouderen- en ziekenhuiszorg.

Dit meldpunt is een initiatief van de afdelingen HulstSluis, Terneuzen en SP-fractie Zeeland.

De afdeling neurologie is gesloten en omdat de oogheelkunde wordt uitbesteed aan een commercieel bedrijf zijn de oogartsen opgestapt. Voor volgend jaar heeft ZorgSaam een bezuiniging van maar liefst 14,1 miljoen euro aangekondigd. De grootste financiële klap valt in het ziekenhuis, daar wil men volgend jaar 5,4 miljoen euro bezuiningen. Bij de ouderen- en thuiszorg wordt er 2,3 miljoen euro gesnoeid en bijna  4 miljoen euro op personeelskosten bij ondersteunde diensten. Er wordt een vacaturestop ingevoerd, tijdelijke contracten worden stop gezet waardoor 42 banen niet meer worden ingevuld. Dat betekent een verdere toename van de werkdruk.

De drie Zeeuws-Vlaamse SP-afdelingen en de fractie in de provincie Zeeland vinden dat het zo niet langer kan. We willen aan de slag met de problemen bij ZorgSaam. Als eerste stap hebben de fracties in de provincie, Terneuzen en Sluis vragen over ZorgSaam gesteld.

Nu is er ook het meldpunt zorgen over ZorgSaam. We roepen werknemers, cliënten en patiënten op om hun ervaringen te delen. Ook iedereen die op een andere manier betrokken is bij het reilen en zeilen van ZorgSaam roepen we op om hun kennis via het meldpunt te delen.

Miljoenentekort bij ZorgSaam: hoe interne fouten en externe factoren de zorg onder druk zetten

ZorgSaam, de zorgorganisatie in Zeeuws-Vlaanderen, rapporteert over 2023 een verlies van 11,5 miljoen euro, terwijl een winst van 5,4 miljoen werd verwacht. Inclusief meevallers van 2,5 miljoen is het verschil met de begroting 19,5 miljoen euro. Het tekort wordt veroorzaakt door externe factoren zoals hoge energiekosten en personeelsverzuim, en interne problemen zoals een te grote ondersteunende staf en fouten in de financiële administratie. Lees verder
30 december 2024

Eerste ervaringen van meldpunt zorgen over ZorgSaam

ZorgSaam heeft flinke financiële problemen. In 2024 is er al 10% bezuinigd op de ouderen- en thuiszorg. Voor 2025 heeft ZorgSaam een bezuiniging van maar liefst 14 miljoen euro aangekondigd. Er gaat nog eens fors worden gesneden in de zorg. Dat heeft gevolgen voor de mensen op de werkvloer, de patiënten en cliënten. Lees verder

Huisartsen én patiënten maken zich zorgen over ZorgSaam 'Waar moeten we naartoe?'

Er zijn serieuze zorgen over de toekomst van ZorgSaam. De

zorgorganisatie uit Terneuzen staat financieel onder grote druk en heeft een bezuiniging van 14 miljoen euro aangekondigd. Hoewel is beloofd dat dat niet ten koste gaat van de zorg, merken huisartsen uit de regio dat hun patiënten daar niet zo zeker van zijn. Lees verder

De politiek in Zeeuws-Vlaanderen roert zich steeds meer over de gevolgen van de financiële situatie bij ZorgSaam

Heb je zorgen over de situatie bij ZorgSaam? Dan kun terecht bij dit meldpunt

De politiek in Zeeuws-Vlaanderen roert zich steeds meer over de gevolgen van de financiële situatie bij ZorgSaam. De Socialistische Partij (SP) heeft een meldpunt opgetuigd waar iedereen zijn zorgen kwijt kan.

Lees verder

SP start meldpunt over ZorgSaam

De SP-fracties in Zeeuws-Vlaanderen roepen werknemers, cliënten en patiënten van ZorgSaam op om hun ervaringen en zorgen te delen. Dit doen zij naar aanleiding van de aangekondigde bezuinigingen bij het bedrijf. “Het gaat de verkeerde kant op bij ZorgSaam”, aldus Patrick Keizer van de SP in Hulst. Er is vanaf vandaag een online meldpunt geopend door de Zeeuws-Vlaamse fracties om de zorgen van betrokkenen te kunnen verzamelen.   Lees verder
14 oktober 2024

Meldpunt zorgen over ZorgSaam

ZorgSaam heeft flinke financiële  problemen. In 2024 is er al 10% bezuinigd op de ouderen- en ziekenhuiszorg.

De afdeling neurologie is gesloten en omdat de oogheelkunde wordt uitbesteed aan een commercieel bedrijf zijn de oogartsen opgestapt.

Voor volgend jaar heeft ZorgSaam een bezuiniging van maar liefst 14,1 miljoen euro aangekondigd. De grootste financiële klap valt in het ziekenhuis, daar wil men volgend jaar 5,4 miljoen euro bezuiningen. Bij de ouderen- en thuiszorg wordt er 2,3 miljoen euro gesnoeid en bijna  4 miljoen euro op personeelskosten bij ondersteunde diensten. Er wordt een vacaturestop ingevoerd, tijdelijke contracten worden stop gezet waardoor 42 banen niet meer worden ingevuld. Dat betekent een verdere toename van de werkdruk.

Lees verder

U bent hier