h

Nieuwe Fractievoorzitter voor SP Terneuzen

6 juni 2024

Nieuwe Fractievoorzitter voor SP Terneuzen

Foto: SP
Met trots kondigt de SP Terneuzen de benoeming van Sonja Mulleman aan als nieuwe fractievoorzitter. Op de raadsvergadering van 11 juni zal Mulleman officieel geïnstalleerd worden als raadslid in de gemeente Terneuzen.

Mulleman volgt Jean-Paul Castelijn op, die vanwege privéomstandigheden zijn functie als fractievoorzitter neerlegt. Castelijn heeft zich de afgelopen jaren met veel enthousiasme voor de SP ingezet en verdient onze dank en waardering.

De SP-fractie in Terneuzen heeft recentelijk met enkele bezettingsproblemen geworsteld. In november 2023 nam raadscommissielid Mart Smit tijdelijk de rol van raadslid op zich, een taak die hij vanwege langdurige post-covidklachten helaas niet kon voortzetten. Aanvankelijk zou Mulleman in februari de raadszetel overnemen, maar door onverwachte mantelzorgverplichtingen in Ohio werd haar aanstelling uitgesteld.

Met de benoeming van Sonja Mulleman keert de rust terug binnen de fractie. Naast haar rol als raadslid zal Mulleman ook als woordvoerder optreden voor de commissie Samenleving. Ze krijgt hierbij ondersteuning van twee raadscommissieleden (fractievolgers): Alfons Eeckhoudt, woordvoerder voor de commissie Bestuur & Middelen, en Mart Smit, woordvoerder voor de commissie Omgeving.

Het bestuur van de SP Terneuzen is verheugd over deze ontwikkelingen en ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. Deze versterkte fractie kan zich vanaf 11 juni weer volledig inzetten voor een socialer Terneuzen.

Reactie toevoegen

U bent hier