h

De SP onderschrijft de ambitie voor het VO onderwijs "Campus Terneuzen", maar maakt zich zorgen over de miljoenen die hiervoor uitgegeven worden.

15 december 2023

De SP onderschrijft de ambitie voor het VO onderwijs "Campus Terneuzen", maar maakt zich zorgen over de miljoenen die hiervoor uitgegeven worden.

Foto: © Gemeente Terneuzen
Tijdens de raadsvergadering van 14 december werd een gezamenlijke motie door het CDA, 50 Plus en de SP ingediend om een "prijsplafond" in te stellen. 

De SP is voorstander voor het instellen van een "prijsplafond". 

In de raadsvergadering onstond hierover een discussie, waaruit bleek dat de motie niet door de hele raad werd gesteund. Na overleg met het CDA en 50 Plus hebben wij besloten om de motie aan te houden en deze op een later moment alsnog tijdig in te dienen. 

SP raadslid Mart Smit vindt het jammer dat het nut en noodzaak van een "prijsplafond" niet door de hele raad wordt gesteund en hij ziet het ook als een gemiste kans. Hij geeft aan, samen met andere partijen, scherp in de gaten te zullen houden hoeveel geld er wordt uitgegeven. "Voordat je het weet sta je als raad zo buitenspel, indien je niet goed oplet."  

"De bouw van de nieuwe middelbare school mag maximaal 75 miljoen euro kosten. En geen cent meer."

Hij benadrukt het belang van het "prijsplafond" en wijst erop dat zo extra's alléén gerealiseerd kunnen worden binnen het begrotingsbudget. Ik sta volledig achter dit principe, aangezien het essentieel is om financieel discipline te handhaven en zorgvuldig af te wegen waar eventuele extra middelen het meest effectief kunnen worden ingezet.

Dit getuigt van realisme en een proactieve benadering van mogelijke financiële uitdagingen tijdens de uitvoering van het project.

De SP onderschrijft de ambitie om te komen tot een toekomstbestendig VO-onderwijs EN speciaal onderwijs, maar wel met oog voor financiële verantwoordelijkheid en transparantie.

Smit is wel blij dat de motie: "Ambitie onderwijshuisvesting VO en Campusontwikkeling is aangenomen." 

Reactie toevoegen

U bent hier