h

Tentoonstelling; weggecijferd, teruggevochten.

21 september 2023

Tentoonstelling; weggecijferd, teruggevochten.

Op maandag 25 september wordt om 15.30 de tentoonstelling ‘Weggecijferd. Teruggevochten’ geopend door Renske Leijten op het Damplein rondom de Graanbeurs in Middelburg

WEGGECIJFERD, TERUGGEVOCHTEN is de naam van het fotoboek waarin honderd ouders, getroffen in het toeslagenschandaal, worden geportretteerd.

De tentoonstelling is op initiatief van de SP naar Zeeland gehaald en toont acht grote foto’s van gedupeerde ouders in het toeslagenschandaal. Zij werden geportretteerd door fotograaf Bert Teunissen en zijn te bezichtigen tot en met 4 oktober 2023.

Adres : Damplein rondom de Graanbeurs in MIDDELBURG
Opening : maandag 25 sept 2023 om 15u30

Aan de zijkant van ieder portret staan verhalen van de gezinnen over wat de toeslagenaffaire met hun leven heeft gedaan. “Mijn leven is verwoest”, staat er bijvoorbeeld te lezen.

Deze verwoestingen vonden plaats tussen 2004 en 2019. Er zijn naar schatting 26.000 ouders en 70.000 kinderen slachtoffer geworden van de Toeslagenaffaire. Er ontstonden gigantische financiële problemen die tot de dag van vandaag niet opgelost zijn. Het is dan ook nog maar de vraag of de "sporen van vernieling" ooit zullen verdwijnen!
Ger van Unen, Zeeuws Statenlid van de SP vertelt hierover: "Ook in Zeeland zijn er slachtoffers van het toeslagenschandaal. Deze tentoonstelling over het toeslagenschandaal laat het onmenselijke karakter van het systeem zien waar zij slachtoffer van zijn geworden. Een systeem waarin mensen slechts cijfers zijn en ook zo behandeld worden."
Door de fototentoonstelling naar Middelburg te halen, brengt de SP de slachtoffers van het toeslagenschandaal onder de aandacht.
Ger van Unen : "De politieke wil is er nog altijd niet aan om een punt achter het schandaal te zetten, zodat alle slachtoffers eindelijk verder kunnen met hun leven. De slachtoffers moeten worden gecompenseerd voor het leed dat hun is aangedaan !"

-------------------
Als je er dan een dagje Middelburg van wilt maken dan kun je om 19u naar de Wandelkerk komen in Middelburg. Tweede Kamerlid Jimmy Dijk zal het hebben over ons ZORGSTELSEL.

Adres : De Wandelkerk, Onder de Toren 2 in Middelburg
Parkeren : Damplein in Middelburg
Inloop : 19u
Start : 19u30

Graag tot maandag in Middelburg.

Reactie toevoegen

U bent hier