h

Inzicht komt 2 jaar te laat !

1 januari 2023

Inzicht komt 2 jaar te laat !

Verbazing op verbazing kun je het noemen als een staatssecretaris twee jaar later dan de burger tot de conclusie komt dat de invoering van het abonnementsgeld van 19 € per maand voor huishoudelijke hulp uit de wmo wel eens zou kunnen zorgen voor een grote kostenpoststijging. 

Staatssecretaris van Ooijen zegt : “Daarbij valt op dat met name onder hogere inkomensgroepen de procentuele groei fors is.”

Hoe is het mogelijk ?

Het “luisteren naar de burger” is dus ook bij deze staatssecretaris niet op tijd ingevoerd en dus ben ik groot voorstander om de regering IN GEBREKE TE STELLEN voor deze wmo-blunder die ze op zijn vroegst in 2025 gerepareerd krijgen.

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2022/11/04/invoering-eerlijkere-eigen-bijdrage-huishoudelijke-hulp

Uitleg op de site van de gemeente Terneuzen :

"Op 1 januari 2020 is de eigen bijdrage voor een maatwerkvoorziening hulp en ondersteuning vanuit de Wmo veranderd. Iedereen betaalt voor maatwerkvoorzieningen maximaal een eigen bijdrage van € 19,00 per maand. Dit noemen we het abonnementstarief.

U moet de eigen bijdrage betalen aan het Centraal Administratie Kantoor (CAK). Hiervoor ontvangt u van het CAK een rekening. Meer informatie vindt u op de website van het CAK.

Als u een laag inkomen heeft, dan kunt u de eigen bijdrage terug krijgen. Hiervoor sluit u eencollectieve ziektekostenverzekering af via de gemeente."

www.terneuzen.nl

Reacties

Misschien dat de regering eens moet kijken naar het aantal vierkante meters huisoppervlakte dat schoongemaakt moet worden....Een arme drommel met een huisje van 75m2 die niet meer in staat is schoon te maken, t.o.v. een rijk persoon met een groot afbetaald huis van 350m2 (ruim 4x zoveel schoonmaakwerk) die niet meer in staat is schoon te maken....Eerlijkheid is ver te zoeken bij dit kabinet, laat staan enig sociaal gevoel. En de oppositie krijgt er helaas geen grip meer op.

Reactie toevoegen

U bent hier