h

IkPas maand

7 december 2022

IkPas maand

Het was een geweldig voorzetje van wethouder SUIJ (VVD) die iedereen opriep om gedurende heel de maand januari GEEN ALCOHOL te drinken.

De inkopper kwam van Jean-Paul CASTELEIJN (SP) die voorstelde om deze oproep ook binnen het gemeentehuis op te pakken en GEEN ALCOHOL te schenken gedurende de eerste maand van 2023, ook niet tijdens de NIEUWJAARSBORREL.


We zijn uitermate benieuwd welke overweging gemaakt zal worden :

- We horen niet (meer) tot de jongeren voor wie de “IkPas maand” opgezet werd ;

- We drinken met mate en nemen onze verantwoordelijkheid hierin ;

- Wethouder Sonja SUIJ richtte haar oproep richting de raadsleden en niet richting het B&W dat misschien wel de organisator is van de Nieuwjaarsborrel.

Misschien ligt hier wel een doorslaggevende taak voor onze burgemeester. 

In zijn bijzijn werd onze motie "niet zwemmen borden” NIET aangenomen door de raad terwijl de borden er een week later WEL stonden. Wie oordeelde (gelukkig maar) dat het wijzer was om op “veiligheid” niet te beknibbelen ? Misschien was het wel onze burgemeester ? We zullen het vast nooit te weten komen.

De boa’s zijn op cursus geweest om voortreffelijke handhavingen uit te kunnen voeren. Jongeren die alcohol bij zich hebben kunnen door boa’s worden beboet vertelde de wethouder.

Kunnen ouderen/raadsleden die de Nieuwjaarsborrel straks op het gemeentehuis bezocht hebben ook getest worden door onze bijgeschoolde boa’s ? Of is dat weer iets voor de politie ?

Ik zou het in ieder geval een geweldig mooi voorbeeld vinden richting de jeugd : “een alcoholvrije blaastest” leveren na de NIEUWJAARSBORREL. 

Ook dat is werken aan preventie !

https://www.go-rtv.nl/alcohol-onder-minderjarigen-zorgwekkende-cijfers

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier