h

1.300 € als energiecompensatie.

31 juli 2022

1.300 € als energiecompensatie.

Goed nieuws in deze dure tijden.

Het Rijk besloot op 7 juli 2022 dat iedereen die te weinig verdient meer moet krijgen dan 800 €. Ze hebben het bedrag verhoogd naar 1.300 €. Dit bedrag wordt door de gemeente uitbetaald.


Op de site van de gemeente Terneuzen staat te lezen dat iedereen die reeds 800 € ontving, automatisch nog eens 500 € krijgt. Ze moeten dus niet opnieuw een aanvraag indienen! Dit betreft de mensen die een bijstandsuitkering krijgen of de personen die en / of een ziektekostenverzekering via de gemeente ontvangen.

Wanneer deze betaling uitgevoerd zal worden is niet bekendgemaakt. 

Er wordt slechts één toeslag per huishouden uitgekeerd. Het bedrag wordt uitbetaald aan de persoon die het langst op het adres ingeschreven staat bij de gemeente.

Als u een laag inkomen heeft, geen ziektekostenverzekering via de gemeente en u heeft nog geen eenmalige energietoeslag ontvangen, dan kunt u met onderstaand aanvraagformulier de energietoeslag aanvragen. 

https://www.terneuzen.nl/Formulieren_Terneuzen/Eenmalige_energietoeslag_aanvraagformulier.pdf

Het ingevulde en ondertekende “aanvraagformulier” kunt u per mail sturen naar uitkeringsadministratie@terneuzen.nl U kunt alles ook per post versturen naar het gemeentehuis of persoonlijk afgeven op het gemeentehuis.

Reactie toevoegen

U bent hier