h

Mensen die denken aanspraak te maken op 800 euro financiële steun, kunnen zich ook zelf melden bij de gemeente.

28 maart 2022

Mensen die denken aanspraak te maken op 800 euro financiële steun, kunnen zich ook zelf melden bij de gemeente.

Minima worden financieel geholpen door het Rijk omdat de energienota’s ongekend hoog uitvallen.

Via gemeenten zal het Rijk daarom 800 euro per huishouden uitkeren als ze moeten leven van het minimumloon of van 120% van het minimumloon.

In Terneuzen heeft de wethouder beloofd werk te maken van een snelle tegemoetkoming richting minima nadat de SP het College hiertoe opriep in een Raadsbrief, ingediend op 9 maart 2022. Deze werd besproken tijdens de laatste Raadsvergadering (10 maart 2022) voor de Gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022.

In week 12 heeft Minister Schouten van Armoedebeleid groen licht gegeven aan gemeenten om de toeslag alvast uit te keren.

Eerder nam Go-rtv een interview af van Wethouder van Hulle omtrent de eenmalige tegemoetkoming van het Rijk aangaande de energie-armoede. De SP heeft Doordat de woorden van wethouder van Hulle niet duidelijk maakten dat Terneuzen ook de mensen net boven de minimumgrens de 800 euro zal geven, vonden we het

Tevens stelden we de vraag over hoe de gemeente bekend wil maken aan zijn inwoners dat er misschien ook wel voor hen 800 euro steun te bekomen is.

We stellen voor om in ieder geval de site van de gemeente Terneuzen in de gaten te houden

https://www.go-rtv.nl/vluchtelingen-in-terneuzen-we-onderzoeken-meerdere-locaties?fbclid=IwAR1-VulhiKlvnlmpZTy5GOcIDN6E5G2DKqP6QZR41FQ-pXm4bVGPDtxNPIY

https://nos.nl/collectie/13893/artikel/2422377-energietoeslag-van-800-euro-niet-voor-grotere-groep

Reacties

Het blijft wel weer heel stil bij de gemeente. Mijn ervaringen met het aanvragen van IOAW zijn bedroefend. Hadden geen idee hoe het werkte en gebruikten formulieren van de bijstand. Allerlei zaken die er niet toe doen worden erbij gehaald, zoals vermogen eigen huis geen hypotheek hebben.
Hoewel ze ernorm vriendelijk zijn is de kennis er gewoon niet, nogmaals ze zijn heel vriendelijk en uiteindelijk kreeg mij vrouw een arbeidsongeschikt uitkering. Helaas maken ze er een puinhoop van en worden gemeentes met deze onzin opgezadeld. Zal mij benieuwen hoe ze nu weer met die vage regels om gaan van energie toeslag. Ze zouden nu toch wel een formulier op de webside kunnen hebben. Hopelijk houden jullie de vinger aan de pols!!

Reactie toevoegen

U bent hier