h

Waarschuwingsborden voor duiken komen er langs de Otheense Kreek

21 juni 2021

Waarschuwingsborden voor duiken komen er langs de Otheense Kreek

Ongeveer een maand nadat Bilel Besbes ingesproken heeft tijdens de Commissie Omgeving belooft wethouder Jürgen Vervaet dat de gevraagde “niet-duiken-borden er bij de Otheense Kreek in Terneuzen toch komen.

Het was er onze in Terneuzen woonachtige Tunesiër niet om te doen voor zichzelf nog iets verbeterd te krijgen. Zoveel was duidelijk. Bilel brak zijn nek en werd door zijn echtgenote uit het water gehaald, geopereerd en een half jaar in het ziekenhuis gehouden om voor hem de best mogelijke kansen op een succesvolle revalidatie te kunnen garanderen.

Hij dankt iedereen die ervoor gezorgd heeft dat hij nog leeft en wou nog maar 1 ding ; “dat niemand moet meemaken wat ik doorstaan heb”. Bilel wil “niet-duiken-borden” bij de Otheense Kreek want veel expats zullen erbij gebaat zijn” aldus Bilel.

Ons SP-raadslid Jean-Paul Casteleijn zorgde ervoor dat Bilel kon inspreken tijdens de Commissie Omgeving op 19 mei 2021 en daarop volgde een gesprek met de wethouder op 28 mei aan de bewuste steiger bij de Otheense Kreek.

Wethouder Vervaet gaf duidelijk aan dat hij juridisch gezien moest laten onderzoeken of de gemeente aansprakelijk gesteld kan worden als een ongeluk gebeurt bij een plek waar geen bord staat.

Er was dus nog hoop op medewerking van de gemeente.

Hoop die zijn diepste punt bereikte toen de motie (M20-13) voor de ‘Niet-duiken-borden” op 3 juni 2021 in de gemeenteraad strandde met 23 stemmen tegen en 5 stemmen voor.

Op 18 juni vernamen we via de media dat de “niet-duiken-borden” er toch komen aan de Otheense kreek.

In het krantenartikel staat te lezen “Die juridische kwesties bleken toch niet zo zwaar te wegen. Onder het motto ‘baat het niet, schaadt het niet’ worden binnenkort langs de kreek een stuk of vijftien borden gezet, met name bij steigers.”

In het kort hieronder geschetst :

Foto: judith / judith

  • Je hebt de wens van Bilel ; “niet-duiken-borden” langs de Otheense Kreek in Terneuzen.
  • Je hebt de SP die zijn vraag helemaal ondersteunt.
  • Je hebt de wethouder die het verhaal van Bilel verschrikkelijk erg vond maar toch heel voorzichtig geen uitspraak deed op 28 mei want juridisch moest het onderzocht worden.
  • Je hebt de Raad van Terneuzen die TEGEN de motie stemt.
  • Je hebt een media om 15 dagen na de stemming in de gemeenteraad te lezen dat “Waarschuwingsborden voor duiken komen er langs de Otheense Kreek, maar of het veel zal uithalen ?”
  • De SP en Bilel zijn heel dankbaar dat de borden er toch zullen komen en danken eenieder die zich voor deze zaak ingezet heeft.

Motie M20-13

https://terneuzen.raadsinformatie.nl/document/10200047/1/2021-06-03%20M2...

https://www.pzc.nl/zeeuws-vlaanderen/waarschuwingsborden-voor-duiken-kom...

Reactie toevoegen

U bent hier