h

De volkstuin van Wim en Ricardo

25 april 2021

De volkstuin van Wim en Ricardo

April 2021.

Bij deze is het duidelijk en meer dan bevestigd : Wim en Ricardo gaan ervoor. Met een brede smile, een bak energie en vooral “liefde voor de natuur” zijn deze jonge mannen erin geslaagd om ons versteld te laten staan.

Geloof me vrij ; die bietensalade krijg je deze zomer vast geserveerd ; BIJ WIM EN RICARDO 

Op 4 april 2021 kregen Ricardo en Wim hun eigen tuinhuisje dus aangeleverd. (mooi geregeld door Jean-Paul by the way ). Het had nog wat voeten in de aarde want het moest volgens de tuinbeheerder toch iets verder van het looppad af, dan waar de kraanman het geplaatst had. Dan heb je wel die mankracht en dat gezonde verstand nodig om zo’n mega tuinhuis (zonder kraan) te verplaatsen.

Geen regenbui of windvlaag hielden Wim en Ricardo tegen om het zware omploegwerk te verrichten. Gelukkig hebben ze de goede eigenschap om door te zetten en weten deze groen-medewerkers als geen ander wanneer een boom er goed bij staat, waarom een struik er troosteloos bijhangt en wat je eraan kunt doen.

Alle onnodige oude takken en in de weg zittende wortels wilden ze weg en dus moesten ze met de spade, stap voor stap, tewerk gaan. Pas erna kwam er een heerlijke freesmachine aan te pas om de grond nogmaals om te woelen.

Het voorwerk was verricht en dus kwamen de zaadjes om de hoek kijken.

De zaadjes willen ze enkel op de mooist mogelijke manier in de grond stoppen, in zaaibakken, langs richeltjes, met liefde en geduld.

Thans, 25 april 2021 zijn de broccoli- en bietenzaadjes gezaaid en staan reeds twee appelboompjes en blauwe bessen te genieten in het VOLKSTUINTJE VAN WIM EN RICARDO

Mooi om zien, twee vrienden, twee werkmakkers die samen een droom zien uitkomen.

En wie weet waar ze nog allemaal van dromen. ….

  • Misschien maken ze straks een BROODJE GEZOND, liggend op een bedje van zelf gekweekte  groenten ; 
  • of maken ze een soort QUIZ waarbij je de geneeskundige voordelen van bijvoorbeeld bieten best weet ;
  • of brengen ze maandelijks hun favoriete RECEPT bij ons binnen van een zelfgemaakte fruitshake.
  • of....wie weet.....

Er groeit iets moois in Terneuzen 

Zoveel is zeker.

Reactie toevoegen

U bent hier