h

Wim en Ricardo gaan voor gezond tuinieren

21 maart 2021

Wim en Ricardo gaan voor gezond tuinieren

Op de eerste lentedag in 2021 zijn Ricardo Casteleijn en Wim de Die - met een ongekend enthousiasme -  gestart met het omspitten van hun net verkregen volkstuintje aan Driewegen, hier in Terneuzen.

Het was Wim die onverstoorbaar had blijven aandringen naar de mogelijkheid om verse groenten te kunnen kweken.
Groenten die niet bespoten zijn.
Dat was zijn droom.

De ouders van Ricardo hadden daar wel oor naar en dus kon Jean-Paul uiteindelijk vertellen aan Wim en Ricardo dat het zover was. "De SP heeft een volkstuintje geregeld. Als jullie willen spitten in de moestuin, zorg dan voor een spade en een hark, want vanaf 20 maart verklaren we jullie moestuin voor geopend.”

Wim en Ricardo hebben hun baas bij Dethon gevraagd of ze schop en hark mochten gebruiken voor het eerste weekend. Dat mocht. Waarvoor onze oprechte dank !

Maandelijks willen Wim en Ricardo ons vertellen hoe het gaat in hun moestuin. Op een whiteboard, in het tuinhuisje ( dat er nog geplaatst moet  worden) zullen ze "HET GEZONDE LEVEN IN DE VOLKSTUIN" bijhouden. Het zaaien, het kiemen, schiet het onkruid de hoogte in of valt het mee ? Groeien de tomaten goed of blijft het een soort "kerst-tomaat" ? Wim had het verder over spruitjes, boontjes en wortelen. (Toch nog even meegeven aan Wim en Ricardo dat uien ook bij de beroemde tomatensoep van Fons horen.)

Wordt vervolgd.

Foto: son / son

Reactie toevoegen

U bent hier