h

Intervence stopt per 1 januari 2021

7 december 2020

Intervence stopt per 1 januari 2021

 
De jeugdzorgorganisatie INTERVENCE sluit de deuren en wil de cliënten naar drie andere bedrijven overhevelen.
 
 
 
 
  • Naar het Leger des Heils,
  • Naar Briedis Jeugdbeschermers (die heel veel openstaande vacatures hebben)
  • En naar de William Schrikker Groep (die thans niet echt positief in de media verschijnen)

Wat zijn de reacties op de aangekondigde sluiting ?

Ondertussen is gepubliceerd de reactie van psychologen, psychiaters en ouders die de negatieve gevolgen van de genomen beslissing zien aankomen.
De ouders en de kinderen krijgen geen rust, zij moeten alles opnieuw vertellen.

Het bedrijf Intervence krijgt wel rust, neemt rust en schuift het werk naar een ander.

(Doet me denken aan de staatssecretaris die zei "De belastingdienst snakt naar rust". En hij zei erbij "Maar dan moeten niet telkens weer schandalen opduiken".Maar meneer de staatssecretaris, de belastingdienst wil rust, hoezo ? Zij hebben het probleem veroorzaakt. Het zijn de ouders die rust verdienen, niet de belastingdienst.)

Waarom is gekozen voor sluiting van Intervence ?

In een Marktgedreven economie past het verhaal van Intervence volkomen.

Statistisch gezien is het voorspelbaar ; een bedrijf zal ooit eens omvallen. Zelfs een bank kan omvallen (maar die werden dan weer gered, door ons allen).
Dus gezien de "vermarkting" van veel maatschappelijk instellingen is het "niet renderen van een jeugdinstelling" als Intervence vroeg of laat aan de orde en is de sluiting van dit bedrijf te begrijpen. De ideologie van de marktwerking wordt tot en met uitgedragen door de VVD en zal in Nederland dus niet snel opzijgeschoven kunnen worden zolang Nederlanders massaal blijven stemmen op Rutte. 

Komen de drenkelingen nu in andere wateren terecht ?

Absoluut, de afstoot en verdrijving betekent een rustmoment voor de wateren rondom Intervence maar de bijna-drenkelingen worden op de valreep nog verscheept naar andere oorden, waar het beter toeven is (tot ook daar niet genoeg geld meer is om verder te gaan).

Wat is de mogelijke oorzaak ?

Rutte en zijn companen zweren bij "de markt" en dus..... je blijft drijven of je zinkt. Je wordt gered, of je wordt opgedoekt.
Zolang de basisstructuur van een land de marktwerking voorop stelt, en het menselijke aspect ver wegduwd wordt, zal ijskoud verteld kunnen worden dat dit niet anders kon.
(Ook doctorandussen vertoeven graag in hun eigen bubble).
 
 
Is een marktgedreven economie altijd gedoemd te mislukken ?
 
Een marktgedreven land kan het voortreffelijk doen voor iedereen als het hand in hand gaat met een sociaal plan dat ervoor zorgt dat de ene mens zijn zegeningen niet bekomt ten koste van de ander.
Een betere verdeling van het geheel kan hand in hand gaan met marktgedreven ideeën, maar die houding is jammergenoeg niet te verwachten van de huidige ministers. Die hebben net die "regenten-houding" die ons land aan de rand van de afgrond brengt.
Immers, een regenten-houding tolereert slechts minuscule invloed op zijn beleid, een regenten-houding maakt de woorden van de burger liefst luchtledig en volstrekt nutteloos. Een regenten-houding zorgt voor een generatie moedeloze burgers die nog maar nauwelijks geduld worden.  En zoals het bij Intervence gebeurt ; een regenten-houding duwt cliënten dan ook in een recordtempo richting een andere instelling.
 
Wat moet er nu gebeuren op landelijk gebied ?
 
Hoog tijd dat Den Haag inziet wat ze fout deden en herstelt wat moet want in dit goed ontwikkelde landje moet niet alleen ruimte zijn voor bedrijven die hier graag toeven, ook mensen moeten in Nederland geholpen worden, en laat dat laatste nou net ietwat minder hoog op de prioriteitenlijst staan van de regering Rutte.
 
Wat moet er gebeuren in Zeeland ?
Er moet duidelijkheid komen over de gemaakte inschattingen die de keuze om over te gaan tot het sluiten van Intervence verantwoorden kan. Want dit bedrijf heeft zijn boekhouding ter afsluiting misschien wel op orde gekregen, de gezinnen en kinderen die hun volste vertrouwen gegeven hadden aan de medewerkers van Intervence leven nu in angst en onzekerheid. Lijkt me geen detail in deze.
 
 
 
 

Reactie toevoegen

U bent hier