h

De oppositie stapte op.

4 juli 2020

De oppositie stapte op.

“Het vergaderen met een BOB-model helpt focus te houden en brengt een goed besluit ineens veel dichterbij”.(www.fijbes.nl)

Dit moet als muziek in de oren geklonken hebben van Top, CDA, VVD en CU.

Mix de woorden “focus houden” met “efficiënt werken” en je hebt een coctail waar bijna iedereen (vaak ten onrechte) voor valt.

Het efficiënt werken mag je echter niet verwarren met het “lamleggend” werken.

Nederland, laat je aub niet wegzetten tot geworden “luisteraars”. Blijf praten en oproepen tot. Hoe efficiënt de werkwijze van “luisteren” ook mag genoemd worden, blijf (na het luisteren) reageren en laat je niet monddood maken.

Dit terzijde van wat gebeurde op 2 juli 2020 tijdens de gemeenteraad in Terneuzen.

Het BOB-systeem gebruiken kan kinderziektes bevatten. Zo kun je je de vraag stellen of het wijs is om op ieder moment moties in te kunnen dienen.

Ik geloof vast dat dit punt in “overeenkomsten” gegoten zal worden zodat in de toekomst enkel nog moties ingediend kunnen worden bij de besluitvorming. Of misschien werkt het BOB-systeem beter zonder moties. Wie zal het zeggen?

De oppositie bood de motie-indieners netjes de mogelijkheid om een debat te kunnen voeren en vroegen de moties in te trekken.

Hierover schreef de PZC dat de voorzitter van TOP hierop meldde : “dit hebben ZE op voorhand gepland”. (Wel, dat hadden burgemeester en wethouders beter ook gedaan. Nagedacht over wat die moties teweeg brengen bij de oppositie).

Hoe dan ook, de moties werden niet verwijderd waarop de oppositie opstapte. 

Als moties ingediend mogen worden net voordat de beoordelingsvorming begint, dan geef je gewild of ongewild signaal af dat de motie DE WEG wordt die gevolgd zal worden. Het geeft ook signaal af dat wat de oppositie ook zegt, het geen gevolg zal hebben want de meerderheid staat reeds achter de moties.

WEG BEOORDELING.

Voordat het “onverslaanbare” te tiraniek wordt, moet gereageerd worden. Gelukkig hebben de SP, D66, GroenLinks, 55+ en de PVDA aan de bel getrokken en fatsoenlijk gevraagd om de moties te verwijderen zodat op “gelijkwaardige” voet gecommuniceerd kan worden.

Er werd geweigerd de moties te verwijderen.

Het ongekende gevolg trad op tijdens de Raadsvergadering van 2 juli 2020 : SP, D66, GroenLinks, 55+ en de PVDA stapten op.
 

Reactie toevoegen

U bent hier