h

De Voedselbank in Terneuzen verdient een "gouden lintje".

26 juli 2018

De Voedselbank in Terneuzen verdient een "gouden lintje".

De Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen, thans gevestigd aan de Industrieweg nr. 6 in Terneuzen, startte ooit vanuit de woning van Miriam Hemelsoet. Ze wou en zou mensen helpen en had het plan opgevat om voedsel uit te delen. Mensen belden bij haar aan als ze geen eten hadden.

Algauw kwam de pers bij haar langs want die had van dit geweldige ondernemen gehoord en daarna was het hek van de dam. Miriam kwam onverholen in de media terecht en besefte maar al te goed dat dit goede werk onder deze vorm niet het eeuwige leven beschoren was. Op dit cruciale punt aangekomen moest ze kiezen; of stoppen met deze nobele werkzaamheden of grootschaliger verdergaan. Gelukkig ontbrak het haar niet aan overzicht, moed en energie. Ze zou het grootser aanpakken. De drang om mensen te helpen was bij deze dame groot genoeg en ze vond de weg naar instanties die verder konden helpen, zodat ze nu staat waar ze wou staan, middenin een ruimte die telkens weer gevuld wordt met gratis eten voor mensen die het niet breed hebben.

We kunnen het nobele werk dat Miriam - samen met haar talrijke vrijwilligers - doet, niet meer wegdenken uit onze gemeente.

Zelfs niet uit Zeeuws-Vlaanderen.

De Industrieweg nr. 6 is immers de hoofdlocatie geworden voor de 3 gemeenten in Zeeuws-Vlaanderen. Bij 7 verdeelpunten (Terneuzen, Axel, Breskens, Aardenburg, Oostburg, Hulst en Sas van Gent) kunnen personen met een uiterst beperkt inkomen wekelijks terecht voor een voedselpakket.

Toeleveranciers zijn o.a. verschillende bakkerijen, Boertje de Feijter, Aldi, Spar, Xenos, Jumbo, kerkgemeenschappen en de vele groenten- en fruitkassen waar Miriam iedere dinsdag-, woensdag-, donderdag- en vrijdagochtend om half 8 heen rijdt om goederen op te halen die deze bedrijven gratis meegeven. !!!!!!!! 
Ongetwijfeld vergeet ik hier tal van bedrijven en personen op te noemen die stuk voor stuk een belangrijke bijdrage leveren om het leven van de armsten onder ons draaglijk te maken. !!!!!!!!!

Ed Dantuma en ikzelf zullen vrijdag een middagje meedraaien om de 444 voedselpakketten bezorgd te krijgen.

Geen woorden maar daden.

 

Reactie toevoegen

U bent hier