h

"Werkgevers mogen mensen met een handicap onder het minimumloon gaan betalen"

7 april 2018

"Werkgevers mogen mensen met een handicap onder het minimumloon gaan betalen"

Geen pensioenopbouw voor werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt, maar daartegenover staat dan wel een enorme lastenverlichting werkgever. Niks aan de hand, vindt staatssecretaris Tamara van Ark van de VVD. 

Kan iemand een nog ergere manier vinden om de werkgever mee te krijgen in het proces dat Rutte startte met de "Participatiewet"?

 

Kan iemand vertellen hoe de mensen met een beperking zonder pensioenopbouw straks, op hun 67e moeten leven? Als het aan de VVD ligt verdient een gehanicapte straks "loon naar productie". Kom je als gehandicapte dan nog niet aan het minimumloon, dan KAN de gemeente bijleggen. Nog meer onzekerheden dus in dit reeds "ondermaatste pakket".

 

Kan iemand Nederland een "welvaartstaat" noemen als er op deze manier omgegaan wordt met de zwaksten in onze maatschappij?

Nee, je herkent een goed land immers aan hoe ze omgaan met de zwaksten in hun land.

Vergelijk het met gewone mensen. Iedereen kan wel omgaan met een lief, mooi, rijk, slim kind. Maar omgaan met mensen die een niet altijd voorspelbaar gedrag vertonen, niet zo populair zijn, en helemaal niet slim of rijk zijn, dat kunnen maar weinigen.

 

Dat er geld moet zijn om een land draaiend te houden is logisch, maar een RECHTVAARDIGE BALANS hanteren moet toch niet zo moeilijk zijn voor die doctorandussen in de regering.

 

Laten we het nooit pikken dat wet wordt wat de staatssecretaris van Sociale Zaken (Tamara van Ark) als wetsvoorstel komend najaar wil indienen : onder het minimumloon werken is op zich al demotiverend, laat staan dat je dan nog een hoop voordelen mist die je later heel erg nodig zult hebben.

 

Ergens zou het mogelijk moeten gemaakt worden om een grens te stellen aan de onrechtvaardigheid die thans gebracht wordt als "voorstel". Tot hier en niet verder. 

Ook al druist het in tegen artikel 1 en het VN-verdrag voor mensen met een beperking, Rutte zet door,

maar wij, de SP ook.... Toch !!!!!! 

 

Daarom.... teken aub de petitie als je tegen ongelijkwaardigheid bent. en wilt voorkomen dat dit initiatief werkelijkheid wordt. 

 

https://benikhetnietwaard.petities.nl/

Dank alvast.

Reactie toevoegen

U bent hier