h

Bij Radio Terneuzen

13 maart 2018

Bij Radio Terneuzen

Als je het gemeentehuis van Terneuzen binnenloopt, en een best wel reusachtige ruimte ziet, zou je het haast niet geloven. Niet 1 folder te vinden over ARMOEDE en hoe we het kunnen BESTRIJDEN.

“Dat mag de gemeente Terneuzen best wel snel aanpakken” zei Jean Paul Casteleijn tijdens het radio interview. Immers, voordat mensen aan de balie kenbaar maken dat ze “honger hebben", of “hun huur niet meer kunnen betalen” zullen ze vast wel in een kleine FOLDER willen duiken. “Ben ik wel zo arm als het voelt ?”en “Ben ik dan de enige die de rekeningen niet kan betalen ?”

Vervolgens wil de SP dat er snel gewerkt wordt om de armoede op te speuren. Mensen in nood hebben begeleiding nodig, hebben behoefte aan oplossingen en steun. Heel veel steun.

Het “Klijnsma-geld” dat de Zeeuwse gemeenten kregen uit Den Haag wordt volgens Omroep Zeeland vooral gebruikt om bestaande projecten verder te ondersteunen. Nieuwe initiatieven komen niet zo snel van de grond. Of komt het omdat Den Haag goedkeuring moet geven aan de gemeenten waarvoor ze het EXTRA ARMOEDEGELD willen gebruiken. Jammer, gemeenten zouden de vrijheid moeten hebben om het gekregen geld te besteden naar goeddunken.

Omroep Zeeland vroeg alle dertien Zeeuwse gemeenten hoe ze het EXTRA ARMOEDEGELD in 2017 besteed hadden en wat bleek, niet alle gemeenten hadden het geld opgebruikt. Bij de gemeente Terneuzen zou nog ARMOEDEGELD op de plank liggen. Jammer. Maar de arme mensen in Terneuzen hebben dus nog iets tegoed.

Op de onderstaande link van 20 december 2017 kun je zien hoeveel de gemeenten aan EXTRA ARMOEDEGELD kregen uit Den Haag.

https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/102791/Zeeland-moet-extra-armoedegeld-beter-besteden

Reactie toevoegen

U bent hier