h

Dethon blijft open beloofde burgemeester Lonink.

28 februari 2018

Dethon blijft open beloofde burgemeester Lonink.

Met het hand op het hart beloofde de burgemeester van Terneuzen de aanwezigen dat Dethon open blijft. "Mensen moeten we beschermen." Dat vinden de burgemeesters van alle drie de gemeenten waar Dethon gevestigd is. Terneuzen, Hulst en Sluis zijn het erover eens. 

In een razendsnel tempo werd gisteren oproep gedaan om te verzamelen in de Raadszaal alwaar iedereen die Dethon belangrijk vindt kon laten zien dat ze antwoorden willen. De onzekerheid duurt te lang.

Deze ongerustheid en het eindeloos wachten van mensen op de werkvloer bij Dethon, begreep burgemeester Lonink. Respectvol ging hij met de emotionele vragen van de bezoekers om en zei zelfs dat ze daar dan in tekort geschoten zijn en begreep dat er in het vervolg een frequentere communicatie naar de Dethon-mensen moet gevoerd worden, zodat de onzekerheid weggenomen kan worden.

Aangezien de opkomst gisterenavond zo overweldigend was, kwamen de helft van de aanwezigen de raadszaal niet meer binnen. Gelukkig is de gemeente Terneuzen voorbereid op zoiets en kregen tal van aanwezigen, onder het genot van een heerlijk bakje koffie of thee, plaats in de "bioscoop-zaal". Zo zal ik het maar noemen. Via een mega-scherm konden we de vergadering in de raadszaal prima volgen.

Deze opsplitsing in zalen konden we gelukkig niet terugvinden in de woorden van burgemeester Lonink.

"Alle drie de gemeentes behouden Dethon."

Reactie toevoegen

U bent hier